Barnskötare/pedagog med ansvar för barn med synskada till Jutarums förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Jutarums förskola är en 6-avdelnings förskola i Söndrum med tre 1-4-års och tre 3-5-årsavdelningar fördelade i två hus. Vi arbetar aktivt för att vara EN förskola och samarbete och samverkan är en förutsättning då vi öppnar och stänger tillsammans och hjälps åt mellan avdelningarna när behov uppstår, men även för att det är roligt och utmanande i vår vardag.

Arbetsuppgifter

Vi söker en barnskötare/pedagog med ansvar för barn med synskada till Jutarums förskola.
I uppdraget kommer du att ha ett nära samarbete med vårdnadshavare, habilitering, syncentralen och andra myndigheter som specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM). Du ska ansvara för att vardagen för barnet på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barnets delaktighet och tillit till sin egen förmåga. Tillsammans med dina kollegor på förskolan ansvarar du för att en positiv, meningsfull och lärorik miljö skapas för barnet och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet enligt förskolans läroplan tillsammans med dina kollegor med särskilt fokus på att möjliggöra för det enskilda barnet att delta, utvecklas och lära utifrån sina förutsättningar.
Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnets behov.
Om du erbjuds tjänsten förväntas du delta i riktade fortbildningsinsatser kring barn med synnedsättning för att få förutsättningar att lyckas i uppdraget,
Det är angeläget att samverkan med vårdnadshavare präglas av öppenhet, tillit, delaktighet och respekt. Verksamheten ska kännetecknas av ett gott bemötande och ett professionellt förhållningssätt och vi tar vår utgångspunkt i de pedagogiska relationernas betydelse för barns utveckling och lärande.(Persson, Sven- Malmö Högskola, Forskningsrapport Pedagogiska relationer-barns utveckling och lärande)

Vi söker dig som:
- Har ett genuint intresse för att arbeta nära ett enskilt barn och dess familj
- Är beredd att ta dig an uppdraget med en långsiktighet då kontinuiteten kring barnet är av yttersta vikt.
- Har förmågan att skapa goda och professionella relationer med såväl barn och vårdnadshavare som kollegor, stödfunktioner och myndigheter.
- Som är öppen för att lära nytt och vill utvecklas i din yrkesroll
- Är en medarbetare med engagemang och ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett öppet och socialt klimat.

Du anställs inom barn-och ungdomsförvaltningen vilket innebär att du i framtiden kan komma att arbeta på en annan arbetsplats.

Kvalifikationer

Krav: barnskötarutbildning, undersköterskeutbildning eller annan utbildning som bedöms relevant av arbetsgivaren.

Rollen kräver att du är flexibel och kan hålla många bollar i luften, kan ta självständigt ansvar och har fysiken för arbete med små barn.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av arbete med barn med rätt till stöd inom förskola är meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta med synskadade barn är det ett extra plus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
9 mars-2023 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-11-11
Ansök senast
2022-11-27

Upplysningar

  • Åsa Hällström
    Rektor
    Telefon: 0702-716972
  • Eva-Marie Nordvall avd Sunnan, Kommunal
    Telefon: 073-2007444

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/01015Ansök

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!