Resurspedagog till Slottsjordsskolans särskola årskurs 4-6

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Slottsjordsskolan är en grund- och särskola. Grundskolan har undervisning i åk F-3 medan grundsärskolan omfattar åk 1-9. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter. På Slottsjords grundsärskola arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är en skola som växer konstant och som lägger mycket tid på att bygga gemensamma strukturer och innehåll. Utveckling av såväl verksamhet som oss själva är av stor vikt. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa och som bidrar med arbetsglädje och arbetsmoral.

Arbetsuppgifter

Vi söker en resurspedagog till grundsärskolan som är skicklig på att tillsammans med behörig lärare planera, anpassa och utvärdera undervisningen efter gruppen och den enskilda elevens behov. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilda behov.

Arbetsuppgifterna kommer att variera mycket och byggs upp tillsammans med undervisande lärare och mentor i klassen. För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta med elever med särskilda behov. Vi förväntar oss att du är en person som vågar prova nya arbetsformer och alternativa lärmiljöer både inne och ute samt är van vid att ta ansvar för grupper. Arbetsuppgifterna kan bland annat innebära:
• Vara en del av det pedagogiska sammanhanget i och utanför klassrummet
-samplanering med lärare och bidra med kreativa och pedagogiska lösningar
• Hjälpa läraren att t.ex.;
-förbereda planerad undervisning (material, schemalappar, individuella planeringar för elever)
-bildstöd till elever med behov av komplimenterande kommunikation
-dagligen rapportera elevers frånvaro i Skola24
-bistå lärare i olika kartläggningar
• Mentorsskap med ansvar för t.ex.;
-utvecklingssamtal
-VH kontakt
• Vid lärares korttidsfrånvaro tillfälligt ta över undervisningen
• Ingå på EHT för klassen
• Ingå på KL-tid för lärare
• Vid lov arbeta på fritids sin fulla tid ingå i ordinarie semesterplanering för fritids
• Planeringsavlösare fritids
-2 H/vk tillsammans med övriga resurspedagoger

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning samt högskoleutbildning (minst 2 år) som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Vi söker dig som har elevens bästa för ögonen och har lätt för att knyta kontakter med barn och ungdomar. Du har ett lågaffektivt bemötande samt är rak och tydlig i din kommunikation. Du har även en fast förankring i skolans värdegrund.
Meriterande är om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i skola eller särskolan. Vi lägger stor vikt vid att du känner dig manad att möta elever med lugn i ibland tuffa situationer.
Vi söker dig som:
• Har erfarenhet av att jobba med elever som har IF, autism, ADHD eller liknande funktionsvariationer. Både i ordnade situationer och ibland utmanande situationer.
• Har stort tålamod, är självständig, flexibel och lösningsorienterad.
• Har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd, tar egna initiativ och är ansvarsfull.
• Är beredd att stötta elever också när det gäller medicinska och fysiska behov.
• Tycker om att utmana barnens, kollegornas och ditt eget tänkande och lärande vilket skapar rutveckling och arbetsglädje

Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet. För att uppnå en jämnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till denna tjänst.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att bli aktuellt.
Publicerad
2022-09-12
Ansök senast
2022-09-30

Upplysningar

  • Andreas Forshage
    Biträdande rektor
    Telefon: 0790-62 23 16

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00756Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!