Förskollärare till Gyllebolets förskola på Fyllinge

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu förskollärare till Gyllebolets förskola på Fyllinge.

På Gyllebolet sätter vi en ära i att anpassa utbildningen till aktuell barngrupp, just nu med fokus på vad matematik är för förskolans unga barn, hur vi kan differentiera och skapa progression genom att använda olika medel och uttryck, i leken, med gester mm. I det pedagogiska arbetet blir föräldrakontakten oerhört central då barns välmående bygger på tillitsfull samverkan mellan förskola och hem.
Det vi söker är en relationsstark, nördigt engagerad lagspelare som ser vilka erbjudanden för lärande som finns i alla vardagens rutin och leksituationer. Du har stor vilja att ständigt utveckla det pedagogiska hantverket och exempelvis förfina användandet av tydliggörande pedagogik, olika slags bildstöd, språk- och kommunikationskartor. För att växa i din yrkesskicklighet, är du mån om att bidra till & dra nytta av ett kollektivt mentorskap och kollegialt reflekterande och lärande tillsammans med andra.
Dokumentation och analys används för att göra en plan för hur stöttning av barnens utveckling och lärande ska designas. Likaväl handlar det om att kunna släppa dokumenterandet för att ge sig hän i det som barnen är uppslukade av här och nu. Det är i det direkta mötet med barnen som kvalitet i förskolans verksamhet uppstår!
Som nyanställd i området får du introduktion och stöd i att möta de utmaningar man kan ställas inför. Du får exempelvis möjlighet att spetsa din relations- och emotionella kompetens i den satsning området gör utifrån region Hallands koncept Välmående ger resultat där nyanställda och erfarna förskollärare träffas några gånger under ett läsår. Områdets språk- läs- och skrivutvecklare finns som stöd för att anpassa undervisningen till vårt mångkulturella område som kräver att vi blir exceptionellt språkmedvetna så att alla barns språk, lärande och identitetsutveckling främjas. I övrigt finns ett flertal formella och informella nätverk mellan våra förskolor och dess pedagoger, vilket ingår i förskollärares och arbetslags pedagogiska utvecklingstid.
Från hösten 2022 är våra förskolor en del i Halmstads kommuns övningsförskolor. Du behöver vara beredd på att utbilda dig till handledare, inom ramen för din anställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen/förskollärarlegitimation. Du förväntas vara delaktig och känna ansvar för verksamhetens organisering, genomförande och arbetsprocesser både på din avdelning på enheten och i området.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i relation till arbetsbeskrivningen ovan där en positiv grundattityd, mod, en god kommunikationsförmåga och professionell relationskompetens är av vikt.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 75-100%
Tillträde
Tillträde 1 april eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-01-11
Ansök senast
2023-01-25

Upplysningar

  • Ann-Charlotte Jönsson
    Rektor
    Telefon: 070-2778764

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00031Ansök

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!