Grundskollärare/speciallärare åk 1-6 till Åledsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Åled är i en expansiv fas med många nya hus- och lägenhetsbygge på Himmelkulla, precis bredvid skolan, ca tio minuters bilväg från Halmstad. Åledsskolan har elever från 613 år, F-klass till åk 6. Fritidsverksamhetens fyra avdelningar är integrerade i skolan. Åledsskolan är en liten trivsam skola där verksamheten inspireras av att vi har naturen in på knutarna och det ger oss rika möjligheter till friluftsliv. Åledsskolan har ett kvalitativt EHT team som har många spännande projekt igång, de jobbar sammansvetsat så att det gagnar alla elever. Skolan har blivit utnämnd till Halmstad Kommuns bästa arbetsplats för ett par år sedan. Kollegiet är ett gäng som ställer upp för varandra i och det skapar en unik vikänsla på arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är utbildad speciallärare eller grundskollärare.

Uppdraget innebär undervisning till enskild elev och undervisning i klass.
Du kommer att ansvara för pedagogisk planering, anpassning och undervisning av en elev tillsammans med ett team av lärare och omsorgsassistenter. I arbetet planerar och skapar du förutsättningar för eleven att utvecklas och lyckas och du får möjlighet att göra stor skillnad i arbetet tillsammans med en elev. Du kommer även vara länken mellan skola, vårdnadshavare och barnhabiliteringen.

I arbetet ingår daglig användning av kommunikationsverktyg, därför är det ett stort plus om du har god kännedom om alternativa kommunikationsmedel som exempelvis ögonstyrningsdator och PODD.

Du har stort intresse för människor och har en god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Du är flexibel, lösningsinriktad och lyhörd för elevers individuella behov och förutsättningar. Du är lugn, pedagogisk och har stort tålamod. Du planerar och anpassar självständigt undervisning och lärmiljö utifrån elevers individuella behov och skapar bästa möjliga förutsättningar för inkludering och lärande. Du har ett positivt förhållningssätt till arbetet och är tydlig i din kommunikation.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i åk 1-6 och gedigen kunskap och erfarenhet av den tidiga läs- och skrivinlärningen, alternativt legitimerad speciallärare med inriktning språk- skriv och läsutveckling. Erfarenhet av elever med omfattande fysisk funktionsnedsättning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid 75-100%
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse Tjänsten kan komma att inledas med en provanställning
Publicerad
2022-09-14
Ansök senast
2022-10-05

Upplysningar

  • Annika Palm
    Rektor
    Telefon: 070-8907162
  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00766Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!