Socialsekreterare till enheten försörjningsstöd

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsmarknad och försörjning ansvarar för planering, genomförande och samordning av kommunens arbetsmarknadsinsatser samt handläggning av ekonomiskt bistånd. Det övergripande uppdraget är att stödja kommuninvånare till egen försörjning och att kunna vara delaktiga i samhället.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny medarbetare till enheten försörjningsstöd på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Halmstads kommun. Enhetens primära uppgift är att sätta individens förmågor i fokus och att genom aktiva insatser och förändringsarbete i samverkan med övriga enheter inom avdelningen skapa och stärka den enskildes förutsättningar till självförsörjning. Vi arbetar löpande i samverkan med andra myndigheter för att hjälpa människor till egen försörjning och ett självständigt liv.

I arbetet ingår att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd samt att samverka med andra aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller utbildning som vi bedömer är likvärdig. Har du erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd ser vi det självklart som en fördel.

Uppdraget kräver att du kan arbeta självständigt samt att du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi söker även dig som är bra på att samverka och har lätt för att anpassa ditt sätt att förmedla budskap efter mottagare så att förväntningarna blir tydliga för samtliga berörda parter.

Du som medarbetare är ett föredöme och agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund. Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-11-16
Ansök senast
2022-11-30

Upplysningar

  • Hans Mellgren
    Enhetschef
    Telefon: 035-13 97 95
  • Ewa Gunnarsson
    Vision
    Telefon: 070-890 71 75

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00449Ansök

Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!