• Halmstads webbplatser

Områdeschef inom lön till HR-service

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Vill du vara en del av en nytänkande förvaltning som bidrar till en bättre vardag för de som bor, verkar och vistas i Halmstads kommun? På serviceförvaltningen jobbar vi tillsammans för att erbjuda våra kunder bästa möjliga service inom alla våra områden. Vi erbjuder tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och lönehantering samt kommunvägledning.

Vi är en professionell organisation i ständig utveckling, varje dag ger en ny möjlighet att prova nya metoder och arbetssätt. Ibland lyckas vi och ibland lär vi oss – båda är bra! Vi ger ett gott bemötande till alla, från barnen och pedagogerna på förskolan till våra äldre på äldreboendena. Vi är förvaltningen som är med våra kommuninvånare hela livet. Vill du också vara med?

På HR Service är vi drygt 40 kollegor som finns till för att göra livet lättare för chefer och medarbetare i kommunen. Vi hanterar leverans av lön, förmåner, pensioner, försäkringar och SITHS-kort. Vi har också ansvar för att systemförvalta, utveckla, utbilda och supportera i kommunens olika HR-system. Det är viktigt för oss att våra kunder får ett gott bemötande och det stöd de behöver för att lösa sina uppdrag. Vi har en flexibel arbetsplats i centrala Halmstad med aktivitetsbaserade kontor. Möjligheten att delvis arbeta på distans är en självklarhet så länge det fungerar för våra kunder och intressenter.

Arbetsuppgifter

Halmstads kommun i stort står inför omfattande förändringar inom system och digitala arbetssätt de kommande åren. HR Service söker nu en områdeschef som motiveras av att leda verksamheter i förändring och som står stadigt, kanske till och med gillar, när det blåser. Är du dessutom en person som entusiasmeras av relationsbyggande och att via ett coachande ledarskap få människor att trivas och växa? Då är detta helt rätt tjänst för dig.

Här får du möjlighet att stå i centrum av ett magkittlande virrvarr där HR- IT- och verksamhetsfrågor möts. Vi letar efter någon som står stadigt tillsammans med oss genom att vägleda i upphandling och implementation av ny systemfunktionalitet, värna om våra förutsättningar och vara ansiktet utåt för vår verksamhet.

Inom område lön leder du ca 20 medarbetare, fördelade på 2 arbetslag och 4 kundområden. Kärnuppdraget för gruppen är att säkra att kommunens ca 11.000 löne- och förmånsutbetalningar blir korrekta varje månad. Medarbetarna jobbar med kundservice via supporttelefon och ärendehantering via e-post för att säkra att kommunens medarbetare och chefer får det stöd de behöver. Gruppen jobbar också proaktivt med listor och annat förebyggande arbete för att förhindra att fel ersättning går ut. Vidare finns det kompetensgrupper etablerade inom flera olika specialistfunktioner; t.ex. kronofogde, och skuldärenden.

Område Lön är en kompetent och sammansvetsad grupp av medarbetare som med utgångspunkt i vårt moderna aktivitetsbaserade kontor i Halmstad jobbar delvis på distans. Vi vill att du fortsätter arbetet med att utveckla oss som team, och att du genom värdeordet "tillsammans" är med och lyfter vår verksamhet. Du är med och möjliggör goda prestationer, bidrar till hög trivsel och en god arbetsmiljö. Vi vill att du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet, trygghet och omtanke.

Utöver att leda oss i vår vardag är du också en av tre områdeschefer som tillsammans med verksamhetschef ansvarar för och deltar i övergripande verksamhetsfrågor, strategiskt arbete och i utvecklingsprojekt. I den närmaste framtiden behöver både vi och verksamheten ditt stöd i exempelvis kommande upphandling och implementation av HR- och lönesystem med tillhörande förändringar av vårt arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en yrkesbakgrund som gett förståelse och erfarenhet inom områdena lön/avtal, pension, och/eller projektledning/förändringsledning. Du har kombinerat med din yrkesbakgrund en chefs/ledarerfarenhet. Du har eftergymnasial utbildning inom t.ex. HR, lön/avtal, ekonomi, verksamhetsutveckling eller beteendevetenskap. God svenska i både tal och skrift är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du är en ledare som leder med tillit, prestigelöshet och omtanke. Vi tror att du har distans till dig själv som person och till din roll som chef. Som person är du skicklig på att initiera och styra upp förändrings- och utvecklingsinsatser. Du är också duktig på att översätta och tydliggöra mål för dina medarbetare och på så vis få med dig dem. HR-området i Halmstads kommun står inför stora systemmässiga förändringar där du och dina medarbetare kommer ha nyckelroller kopplat till implementering och förvaltning varför du måste vara metodisk, strukturerad och duktig på att prioritera rätt insatser i rätt tid.

Vi har tidigare nämnt att du kommer verka i mitten där HR, IT och verksamhetsfrågor möts och därför kommer det vara avgörande att du är en person som samarbetar snarare än konkurrerar och som både är tillmötesgående men också har förmågan att säga nej. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2024-07-08
Ansök senast
2024-08-19

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C199509 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Denna tjänsten är säkerhetsklassad där säkerhetsprövning utförs.