• Halmstads webbplatser

Resurspedagog till Nyhemsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Arbetsuppgifter

Vi söker en resurspedagog till Nyhems Grundskola F-3.
På Nyhemsskolan har vi ett gemensamt ansvar för att eleverna ska nå så långt som det är möjligt i sin utveckling både socialt och kunskapsmässigt. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och lära nytt kopplat till extra anpassningar och särskilda behov. Huvuduppdraget kommer att innebära att stödja både den enskilda elevens arbete i klass som att jobba på gruppnivå i klassen. Efter skoltid kommer du att vara med och utveckla vårt fritidshem; även här kommer du att arbeta dels på individnivå, dels på gruppnivå. För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta självständigt, har ett lågaffektivt förhållningssätt och tar egna initiativ. Samtidigt som du kan ta till dig erfarenheter som dina kolleger besitter. Du har en hög ansvarskänsla och brinner för att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Vi förväntar oss att du kan och vill prova nya arbetsformer både utomhus och inomhus, samt har lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Ditt pedagogiska uppdrag kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och du använder strategier för att främja elevernas motivation, delaktighet och inflytande. Arbetet kräver gott samarbete med andra professioner på skolan och ett prestigelöst förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning med inriktning mot barn och unga eller högskolutbildning på minst två år med inriktning barn och ungdomar eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Titel resurspedagog kräver minst 2 års högskolestudier, om annat tillämpas blir titeln elevassistent.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde september eller efter överenskommelse.
Publicerad
2024-07-04
Ansök senast
2024-08-11

Upplysningar

 • Carina Oxelborn
  Biträdande rektor
  Telefon: 0766-95 64 04
 • Anette Nyd Lind
  Rektor
  Telefon: 072 243 29 33
 • Sveriges Lärare expedition
  Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C201260 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!