• Halmstads webbplatser

Ansvarspedagog/grundskollärare till Östergårdsskolan årskurs 7-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Östergårdsskolan är en grundskola med årskurserna 4-9 samt tillhörande fritidshem. Skolan har idag ca 600 elever. Skolan ligger i centrala Halmstad med nära tillgång till faciliteter såsom Halmstad Arena. På Östergårdsskolan arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Höstterminen 2024 står vår nya skola, för på sikt 900 elever, klar. Läs och se illustrationsbilder här: https://www.halmstad.se/halmstadvaxer/aktuellaprojekt/nyaostergardsskolan.11815.html

Östergårdsskolan är Skolan där ALLA får vara med, där våra olikheter ses som en resurs.

Vi är fyra skolledare varav två ansvarar för högstadiet och två för mellanstadiet.
Förutom vårt lärarteam har vi många andra professioner där vi utvecklar vår verksamhet tillsammans. Vi sätter alltid våra elevers utveckling och trivsel i första rum.

Arbetsuppgifter

Är du behörig lärare som är nyfiken på ett annat slags läraruppdrag än det traditionella? Vi söker en grundskollärare/ansvarspedagog till språkspåret vid Östergårdsskolan årskurs 9.

Som ansvarspedagog ansvarar du för och följer en grupp elever med språkstörning samtidigt som du arbetar med och handleder arbetslaget för att säkerställa att undervisningen möter de behov eleverna har. Du har inte en egen klass utan arbetar mot en hel årskurs med fokus på elever med språkstörning och språklig sårbarhet. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som ansvarspedagog/lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Du kommer att samverka med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda där vi alla stöttar, coachar och har roligt tillsammans. I uppdraget som ansvarspedagog/lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Som ansvarspedagog på Östergårdsskolan har du ett mentorsuppdrag för en mindre grupp elever. I detta ingår tät kontakt med elev, vårdnadshavare, studiehandledare, ämneslärare och elevhälsa.

Det är viktigt att du anpassar din undervisning och jobbar på ett språkutvecklande sätt. Du är även bra på att skapa goda relationer med våra elever. Tillsammanskänslan är stor och med dig i vårt lag så är du med och ökar på den känslan ytterligare!
Känner du igen dig i beskrivningen? Härligt!

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska, matematik och engelska åk 4-6 eller 7-9. Utöver det är bred behörighet i åk 4-6 och/ eller åk 7-9 meriterande. Utbildning eller erfarenhet av att arbeta med elever med generell språkstörning samt kunskap i tecken som stöd är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 6 augusti eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-06-28
Ansök senast
2024-07-28

Upplysningar

 • Monika Karlsson
  Rektor
  Telefon: 073-59 97 279
 • Bo Wahlin
  Biträdande rektor
  Telefon: 076-30 69 515
 • Helen Nilsson
  Sveriges Lärare
  Telefon: 0720-83 33 53

Ansökan

Referensnummer
C200539 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!