• Halmstads webbplatser

Elevcoach till Trönningeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Vi söker en utbildad socialpedagog!

Trönningeskolan är en F-9 skola med ca 520 elever. Vi har förmånen att följa eleverna från F-klass till årskurs 9 och organiserar verksamheten i ett låg-, mellan- och högstadium och fritidshem.

På Trönningeskolan strävar vi efter att ha en undersökande undervisningskultur där vi är nyfikna, utmanar varandra och provar tillsammans. Vi värnar om tillitsfulla relationer, bemöter varandra med respekt och omtanke och ser olikheter som en styrka. Det professionella lärandet kännetecknas av en undervisningskultur där vi är nyfikna på vår praktik kopplat till forskning och beprövad erfarenhet. För oss handlar det om att utveckla skolan så att elevernas mångsidiga utveckling och lärande är i balans med hälsa och välmående, samt att lärare kan tillägna sig kunskap om undervisningsmetoder som gör skillnad för eleverna.

Arbetsuppgifter

Vi söker en socialpedagog som ska arbeta med det främjande och förebyggande arbetet kring eleverna på raster i uppehållsrum och utanför klassrummen. Arbetet behöver utgå från ett salutogent perspektiv och stärka elevens mående och lärande. Du kommer att arbeta med enskilda elever eller med elevgrupper. Fokus i ditt arbete kommer att vara elevernas lärande, psykosociala utveckling i skolmiljön. Arbetet består i att stärka elever i sociala svårigheter och i sin kunskapsutveckling. Du kommer därför handleda och stödja elever i olika situationer samt att arbeta för att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du har erfarenhet av att arbeta strukturerat med anpassningar i elevers lärmiljö för att ge bästa möjliga förutsättningar för lärande. Du kan anpassa efter varje elevs behov och ser möjligheter i stället för hinder.

Du ser och kan planera aktiviteter för eleverna under raster som stärker deras sociala utveckling och gemenskapen mellan elever i de olika årskurserna.

Det kommer vara av central betydelse att du samarbetar strukturerat med annan personal, i synnerhet lärare och elevhälsa. Du kommer också ha en nära kontakt med vårdnadshavare. Arbetsuppgifterna kommer skifta över tid vilket innebär att du behöver vara flexibel och ha god förmåga att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha ett mod och tycka om att i dialog lösa de svårigheter som kan uppstå.

Kvalifikationer

Krav: Socialpedagogexamen
Du behöver ha:
• ha kommunikativ förmåga
• kunna samarbeta
• kunna hantera olika beteenden, situationer och konflikter
• ha empati och vara ansvarstagande
• ha erfarenhet av arbete med barn och ungdomar på skola

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 50-75%
Tillträde
Tillträde 6 aug 2024. Visstids anställning till 20 december 2024 med eventuell möjlighet till förlängning.
Publicerad
2024-06-24
Ansök senast
2024-07-29

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C199436 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!