• Halmstads webbplatser

Grundskollärare i SUND och i trä- och metallslöjd, Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Furulundsskolan är en f-9 skola med ca 700 elever i de östra/centrala delarna av Halmstad. Skolan består av 3 st skolenheter (stadier) som leds av en rektor. Furulundsskolans organisation är flexibel för att möta de olika behov som uppstår under läsåret. Alla lärare arbetar tillsammans med att utveckla en tillgänglig lärmiljö. Vi har ett stort elevhälsoteam som arbetar nära arbetslagen i dessa processer.

GRUNDSKOLLÄRARE I SUND ÅK 4-6 OCH I TRÄ- OCH METALLSLÖJD ÅK 4

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en grundskollärare mellanstadiet som tillsammans med en annan lärare och en elevassistent ansvarar för undervisningen i vår särskilda undervisningsgrupp som vi även kallar Flexenhet. Det sker ett mycket nära samarbete med elevhälsan och övriga lärare.

Vår verksamhet tar sin utgångspunkt från läroplan och elevernas behov. Vi tar del av forskning och beprövad erfarenhet kopplat till framgångsrik undervisning och låter det påverka vårt förgivet tagande. Vi utvecklar och kvalitetssäkrar undervisningen tillsammans. Detta leder till att vi gör överenskommelser om hur undervisningen ska bedrivas för ökad studiero, trygghet och måluppfyllelse. Vårt utvecklingsarbete sker i första hand genom kollegialt lärande. Att arbeta på mellanstadiet Furulundsskolan innebär att man är en lagspelare där alla har en viktig roll. Vi påverkar och låter oss påverkas av andra i syfte att ständigt utveckla individer och laget. Tillsammans är vi starka!

Kvalifikationer

Legitimerad grundskollärare med bred behörighet att undervisa på mellanstadiet. Du har stor förmåga att utifrån elevernas behov och förutsättningar anpassa undervisningen och skoldagen så att eleverna trivs och utvecklas så långt som möjligt. Du har förhoppningsvis en bred ämnesbehörighet mot relevanta årskurser. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer höga krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda.

Du har god förmåga att omsätta ett lågaffektivt bemötande. Du har ett tydligt men relationellt ledarskap. Du har förmåga och ser vinsten med att bygga relationer med elever även utanför undervisningen. Du ska även i framtiden kunna tänka dig att arbeta som mentor med ordinarie undervisning om förutsättningar och behov förändras. Dina personliga egenskaper väger tungt i rekryteringsprocessen.

Intervjuer till denna tjänst sker löpande.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 6 augusti 2024.
Publicerad
2024-05-06
Ansök senast
2024-05-16

Upplysningar

  • Åsa Magnusson
    Biträdande rektor
    Telefon: 0721-463 212
  • Anna-Lena Bengtsson
    Sveriges Lärare

Ansökan

Referensnummer
C192003 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!