• Halmstads webbplatser

Stödassistenter till Gathenhielmsvägen 46.

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad som stödassisten för personer som bor i bostad med särskild service? Vi söker en ny kollega som vill ge stöd till personer i det dagliga livet, i och utanför hemmet.

På Gathenhielmsvägen 46 får du chansen att arbeta med personer som har autism och intellektuell funktionsnedsättning som sin primära diagnos, du får även chansen att arbeta med personer som har mer sällsynta diagnoser vilket ger dig chansen att fortsätta utvecklas som stödassistent. Enheten är en BoDa verksamhet och står för att särskilt boende och daglig verksamhet enligt LSS erbjuds inom samma enhet.

Som stödassistent inom LSS arbetar du stödjande och motiverande med lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik. Du använder AKK och tecken som stöd. Arbetet sker alltid med stor respekt för individens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv.

För att säkerställa att du känner att du har de verktyg som du behöver för att möta vår komplicerade målgrupp arbetar vi med hög delaktighet där all erfarenhet räknas.

Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering, men även andra delegeringar kan förekomma. I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärderar genomförandeplaner. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning.

Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, god kommunikation och vikten av teamarbete.

Du behöver vara trygg och stabil i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet samt se lösningar när oväntade händelser uppstår. Det krävs att du som stödassistent är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av brukarna och situationer samt kunna hantera dessa lågaffektivt. Du är engagerad, intresserad och nyfiken på att lära dig mer under arbetets gång och arbeta gemensamt med arbetsgruppen mot uppsatta mål och rutiner.

Samplanering med Gathenhielmsvägen 19 och 44 där du arbetar med två olika målgrupper, personer som har autism som sin primära diagnos samt intellektuell funktionsnedsättning med stora omvårdnadsbehov där det i vissa moment krävs dubbelbemanning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har läst omvårdnadsprogrammet eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig samt utbildning med inriktning funktionsnedsättningar. Bifoga betyg i ansökan. Du har kännedom om LSS, autism, funktionsvariationer och erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Erfarenhet av BoDa verksamhet är meriterande.

Du som söker har även kunskap kring arbete med utmanade beteenden och tydliggörande pedagogik utifrån lågaffektivt bemötande.

Du som söker bör också ha en god kommunikativ förmåga. Erfarenhet av och kunskap i att använda dig av AKK och tecken som stöd i ditt arbete. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datorkunskaper.

B Körkort för manuell växellåda är krav då du kör i tjänsten.

Välkommen med din ansökan !

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 2 september 2024 Arbetstiderna är enligt schema dag, kväll/journatt och helg.
Publicerad
2024-05-21
Ansök senast
2024-07-07

Upplysningar

 • Sibel Dikkaya
  Enhetschef
 • Kommunal
  Kommunal reception Facklig
  Telefon: 035-138070
 • Jenny Sparf
  Vision
  E-post: Jenny Sparf

Ansökan

Referensnummer
C194060 - 2024Ansök

Övrig information

Enheterna samplanerar med varandra samt med två andra enheter på söder, vilket innebär inskolning i ett samplaneringsområde.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag och tillämpar rökfri arbetstid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi kan komma att kalla till intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.