• Halmstads webbplatser

Skolkurator till Nyhemsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Nyhemsskolan är en nyrenoverad F3 skola med cirka 250 elever med elever från de östra och centrala delarna av Halmstad. Nyhem är ett mångkulturellt område, vilket berikar skolan då elever och vuxna får ta del av många olika kulturer.

Elever med grav generell språkstörning eller verbal dyspraxi kan ansöka om plats på den kommunövergripande språkprofilen som finns hos oss. Skolans fokus på kommunikation och språkutveckling som sträcker sig hela vägen genom skolan och hos all personal. Elever med behov av extra stöd i sin kommunikation inkluderas i skolans klasser, vilket visat sig vara gynnsamt för alla barns språkutveckling. Samtliga anställda på skolan är involverade i arbetet och ansvarar gemensamt för att det ska bli en bra inkludering. Vi är ca 45 anställda som ser en vinning i att arbeta tvärprofessionellt, våga ta hjälp av varandra och testa nya arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och lösningsfokuserad skolkurator som vill vara med och fortsätta utvecklingen av vår skola där alla elever har möjlighet att nå så långt de kan utifrån sina förutsättningar.

För att trivas hos oss behöver du vara bekväm i att arbeta likväl enskilt som i grupp med elever, samt att arbeta med elev/elever i klassrum och på fritids för att skapa dig en helhetsbild av elevens skoldag.

En stor del av ditt arbete är relationsskapande med vårdnadshavare; du behöver kunna möta dessa i både enklare och allvarligare samtal samtidigt som du inte tvekar över att skicka in orosanmälning vid behov. Du är behjälplig vid tex. ansökningar från Majblomman eller med andra hjälpinsatser till familjer.

Skolkuratorn ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, specialpedagog och rektor. Du är en viktig länk i skolans Trygghetsteam där du tillsammans med andra professioner arbetar med skolans förebyggande arbete likväl som med akuta kränkningsärenden. Du deltar även i elevrådet.

Som skolkurator har du kontakt med bland annat centrala elevhälsan, socialtjänst och polis. Du ingår i nätverk med kommunens övriga skolkuratorer samt erbjuds externa handledningstillfällen.

I ditt arbete på skolan ställs du dagligen inför många olika utmaningar och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta med komplexa frågor, analysera och bryta ner problem. Du måste kunna arbeta självständigt, prestigelöst, vara tydlig och lyhörd samt kunna anpassa dig efter elevers, vårdnadshavares och skolans behov.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller högskolexamen, 180 hp med en inriktning inom beteendevetenskap som arbetsgivaren anser lämplig samt 30 hp socialrätt. Meriterande är utbildning/kurser inom samtalsmetodik, utvecklingspsykologi, brottsbalken och familjerätt.

Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 6 augusti 2024 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-03-18
Ansök senast
2024-04-14

Upplysningar

 • Anette Nyd Lind
  Rektor
  Telefon: 072 243 29 33
 • Anneli Lindhe Käll
  Skolsköterska
  Telefon: 0729-63 93 38
 • Jenny Sparf
  Vision
  Telefon: 073-866 56 35

Ansökan

Referensnummer
C183700 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!