• Halmstads webbplatser

Säkerhetsstrateg

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.
Denna tjänst tillhör säkerhets- och trygghetsenheten som tillhör förvaltningens stab.

Arbetsuppgifter

Vårt arbete handlar om att minska risker och sårbarheter och öka koncernens förmåga att hantera oönskade händelser och kriser. Detta gör vi tillsammans genom ett systematiskt säkerhets- och trygghetsarbete.
Den säkerhetsstrateg som ska komplettera vår enhet kommer leda, samordna och följa upp säkerhetsarbetet tillsammans med åtta grymma kollegor och har förmåga till både strategiskt och operativt arbete med enhetens olika uppdrag. Uppdraget omfattar bland annat civilt försvar, beredskap, krishantering, samt att främja organisationens robusthet och förmåga att återhämta sig. Du kommer även att leda utbildnings- och övningsprogram, säkerställa både internt och fysiskt skydd, genomföra risk- och sårbarhetsanalyser, samt ta ledarrollen i olika projekt inom säkerhetsområdet.

Exempel på arbetsuppgifter är:
• arbete med krisberedskap, såväl strategiskt och förebyggande som operativt.
• leda arbetet med frågor som rör totalförsvar.
• driva processer/projekt inom säkerhetsområdet
• planera och genomföra utbildningar och övningar inom uppdraget.
• arbetet med internt och fysiskt skydd.
• stödja inom områden som trygghetsfrågor, informationssäkerhet och säkerhetsskydd.
• arbeta som tjänsteperson i beredskap.

Kvalifikationer

Vi ser att du har relevant högskoleutbildning eller utbildning kombinerat med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du behöver ha erfarenhet och kunskap inom krisberedskap och civilt försvar. Arbetet består till stor del av skriftlig och muntlig kommunikation varför vi ser det som krav att du har en god svenska i både tal och skrift samt är en van användare av Officepaketet. Utöver detta ser vi att du har förmåga att driva strategiska frågor tvärsektoriellt och samverka över gränser.

Vi ser det som meriterande om du har:
• erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.
• erfarenhet av säkerhetsarbete.
• kunskap om arbetsmiljölagstiftning samt hot och våld.
• erfarenhet av trygghetsfrågor och brottsförebyggande arbete.
• erfarenhet av stabsarbete.
• erfarenhet av arbete med internt och fysiskt skydd.
• erfarenhet av informationssäkerhetsfrågor.
• erfarenhet av arbete inom säkerhetsskydd.
• kunskap och intresse för samhället och hur omvärldens påverkan.

Har du gått utbildning i säkerhetsskydd, utbildningar inom säkerhetsområdet och/eller utbildningar inom informationssäkerhet ser vi även detta som meriterande.
I rollen som säkerhetsstrateg ser vi att du är skicklig vad gäller problemlösning. Det innebär att du analyserar situationer noggrant för att upptäcka potentiella problem och hittar effektiva lösningar. Du är bra på att se helheten och prioritera utifrån övergripande strategier, samtidigt som du snabbt kan ta till dig ny kunskap och anpassa din erfarenhet efter behov. Oavsett hur tuffa situationer är, fortsätter du att vara entusiastisk och positiv. Du kan snabbt ändra ditt beteende för att anpassa dig till nya omständigheter och hanterar press och misslyckanden på ett konstruktivt sätt. Dessutom påverkar du din omgivning genom ditt agerande istället för att reagera på den.
När det kommer till att bygga relationer är du proaktiv. Du strävar efter att etablera förtroende och influens hos andra. Genom att skapa samarbete på olika nivåer inom våra förvaltningar, bolag och externa samarbetspartners och aktivt bygga och stärka relationer, skapar du en öppen och accepterande atmosfär där andra känner sig bekväma. Du kommunicerar tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt, och är lyhörd när andra talar. Du håller andra informerade och ger konstruktiv feedback, samtidigt som du hanterar frågor och problem direkt och öppet.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du uppfyller dessa egenskaper för att trivas och excella i rollen som säkerhetsstrateg hos oss!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-05-15
Ansök senast
2024-06-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C192868 - 2024Ansök

Övrig information

Rollen är inplacerad i säkerhetsklassad befattning och godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll är en förutsättning för anställning. Svenskt medborgarskap är ett krav kopplat till ovan.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!