Lärare fritidshem till Linehedsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Linehedsskolan är en f-3 skola med tre tillhörande fritids. Sommaren 2020 flyttade vi in i tillbyggda och nyrenoverade lokaler. Skolan har ca 220 elever och fullt utbyggt finns det plats för 300 elever. Vi är en interkulturell skola med flera olika nationaliteter och språk. Fritidshemmet på Linehedsskolan har en egen biträdande rektor som har ansvar för personal, arbetsmiljö och pedagogik.

Arbetsuppgifter

Vi söker lärare med inriktning fritidshem till Linehedsskolan.
Som lärare med inriktning fritidshem är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare vid fritidshemmet har för att eleverna ska nå målen och utveckla sina förmågor kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen för eleverna motivera dem så att de når goda resultat. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Pedagogiska arbeten som pågår ständigt på skolan är språkutvecklande arbetssätt och arbete med normer och värde.

På Linehedsskolan står elevhälsoarbetet i fokus och vi arbetar med att utveckla det främjande och förebyggande arbetet. Elevhälsan börjar i klassrummet och vi vill att du bidrar till samarbete och att bygga relationer och tillit med elever, medarbetare och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare inriktning fritidshem gärna med idrott som ämnesinriktning eller möjligen om du har annan enligt arbetsgivaren lämplig högskoleutbildning som kan komplettera den befintliga kompetensen på vårt fritidshem. Har du erfarenhet av att arbeta med undervisning för flerspråkiga elever är det en merit. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd inom neuropsykiatriska området är det en tillgång.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 230807 eller enligt överenskommelse. Heltid, semestertjänst.
Publicerad
2023-03-01
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

  • Johanna Karlsson
    Biträdande rektor
    Telefon: 073-140 94 14
  • Jennie Kelloniemi
    Biträdande rektor
    Telefon: 07629-14490

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00171Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!