Säkerhetssamordnare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Ekonomi- och fastighetsenheten ansvarar för förvaltningens ekonomiska hantering och fastighetsstrategiska arbete. Enheten har dessutom ansvar för strategiska och operativa säkerhetsfrågor. Nu söker vi en engagerad säkerhetssamordnare som kommer att leda och hantera dessa viktiga frågor!

Arbetsuppgifter

I din roll som säkerhetssamordnare kommer du att ansvara för att hantera olika situationer som skapar risker i arbetsmiljön. Du förväntas ta initiativ för att hitta smarta och totalekonomiskt hållbara lösningar. Tidigare erfarenhet av liknande situationer tror vi kan underlätta i ditt arbete.
Förväntningarna på denna tjänst är tydliga från olika delar av organisationen. Att genomföra beslut och säkerställa framgångsrik implementering är avgörande. Din förmåga att leverera utökat stöd kommer att vara central för att möta organisationens behov och förväntningar.
I denna roll kommer du att ansvara för att planera och lägga upp strategiska planer för det kommande året, identifiera prioriteringar och vara flexibel för att hantera oväntade situationer. Att kunna prioritera och anpassa sig snabbt är viktigt för att hantera oplanerade händelser samtidigt som du bibehåller den övergripande strategiska inriktningen.
Ett starkt fokus på gott samarbete och öppen dialog är avgörande för att lyckas i tjänsten. Du förväntas informera och ta input från kollegor, hantera olika personligheter och arbeta tillsammans med andra för att hitta effektiva och hållbara lösningar. Din förmåga att skapa och upprätthålla positiva arbetsrelationer kommer att vara avgörande.

Vidare hör det också till arbetsuppgifterna att hantera frågor som rör:
• larm
• skalskydd
• lås/passagesystem
• brandskydd
• kontinuitetsplaner
• risk och sårbarhetsanalys
• krishantering
• totalförsvar
• rutiner kring hot/våld
• säkerhetsrutiner/policy
• säkerhetsfrågor vid ny/ombyggnation

Samt att utbilda personal i säkerhetsfrågor och delta i nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning som av arbetsgivaren anses relevant eller annan utbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms likvärdig. Vidare är B-körkort ett krav och att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska ser vi som en självklarhet.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som säkerhetssamordnare eller i en liknande befattning, samt erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet, särskilt från socialtjänsten.

Observera att tjänsten är säkerhetsklassad.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast. Enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-02-08
Ansök senast
2024-02-25

Upplysningar

 • Joakim Malmberg
  Ekonomichef
  Telefon: +46 735500454
 • Ines Arapovic
  HR-specialist
  Telefon: 072-145 97 10
 • Anders Wessfeldt
  SSR
  Telefon: 035-13 85 94
 • Klara Rydhög
  Vision

Ansökan

Referensnummer
C177095 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.