Skolkurator till Brunnsåkersskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Brunnsåkersskolan är en 4-9 skola i centrala Halmstad med ca 550 elever, inklusive fritidshem. Vi arbetar och lär tillsammans och betonar vikten av samarbete och samverkan. Vi arbetar i lag där vi ansvarar för elevernas lärande och sociala utveckling. På Brunnsåkersskolan arbetar vi efter Tillsammans blir vi bättre!

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och lösningsfokuserad skolkurator som vill vara en viktig pusselbit i en trygg och nyfiken personalgrupp som bidrar till att utveckla vår skola.

Arbetet innebär att finnas och synas mycket ute i verksamheten, möta eleverna i sin skolvardag, arbeta nära såväl enskilda elever som grupper. Du kommer att stödja och samtala med elever utifrån deras mående och behov. Din roll är också att stötta och handleda skolans övriga personal i elevhälsoarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras vårdnadshavare. Skolkuratorns arbete är främst främjande och förebyggande. Som skolkurator sköter du kontakten med centrala elevhälsan, BUP, habiliteringen, socialtjänst och polis.

Du kommer att ingå i vårt elevhälsoteam tillsammans med skolsköterskor, specialpedagoger, elevkoordinatorer, SYV och rektorer. I ditt arbete på skolan ställs du dagligen inför många olika utmaningar och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta med komplexa frågor, analysera och bryta ner problem. Du måste kunna arbeta självständigt, vara tydlig och lyhörd samt kunna anpassa dig efter elevers, vårdnadshavares och skolans behov.

Vi tror på att arbeta i team och att ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för att våra elever ska få en bra skolgång. Skolans vision är Tillsammans blir vi bättre! Därför måste du vara en lagspelare som kan utmana och låta dig utmanas.

Varmt välkommen med din ansökan till Brunnsåkersskolan!

Vi kommer att ha intervjuer fortlöpande under ansökningsperioden.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller högskolexamen, 180 hp med en inriktning inom beteendevetenskap som arbetsgivaren anser lämpligt samt 30 hp socialrätt. Meriterande är utbildning/kurser inom samtalsmetodik, utvecklingspsykologi, brottsbalken och familjerätt.

Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid 75-100%
Tillträde
Tillträde 8 augusti 2023 eller enligt överenskommelse. Sysselsättningsgrad 75-100 %.
Publicerad
2023-03-17
Ansök senast
2023-04-12

Upplysningar

  • Ola Ekstrand
    Rektor
    Telefon: 070- 283 41 12

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00229Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!