• Halmstads webbplatser

Förskollärare till Hallägra förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Hallägra förskola slog upp sina portar i januari 2024 och är en av de senast nybyggda förskolorna i Halmstads kommun. Hallägra förskola består av fyra avdelningar. Arbetet riktar sig och genomsyras av barns hälsa, rörelse och välbefinnande, vilket präglar lärmiljö, pedagogers förhållningssätt och hur barn är delaktiga i och kan påverka undervisningen. Innemiljön kompletteras av utemiljön och den naturskönt belägna närmiljön med närhet till skog och hav.

Arbetsuppgifter

Vi söker förskollärare till Hallägra förskola.

Som förskollärare har du ansvar för att utveckla barns lärande, undervisningen och den verksamhet du befinner dig i med barn i åldrarna 1-5 år. Du är en förskollärare som arbetar nära barnen där du utgår från och skapar undervisning utifrån barnens intressen, erfarenheter, behov och åsikter. Du har förmåga att motivera och inspirera barnen genom att skapa sammanhang och lärmiljöer där deras nyfikenhet och lust att lära väcks och utmanas. Genom att ta tillvara på barnens intressen får du dem att känna att de har inflytande över och delaktighet i sitt eget lärande.
Tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget, har du ansvar för att planera, följa upp, dokumentera, analysera och utvärdera verksamheten systematiskt och kontinuerligt så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål och förskolans styrdokument.
Du samarbetar med kollegor för att ni tillsammans ska skapa goda förutsättningar för barns trygghet, lärande och utveckling. Du har ett professionellt förhållningssätt där barns bästa är utgångspunkten för att varje barn ska ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt.
I den dagliga kontakten med barn, kollegor, vårdnadshavare och chef, är du engagerad, fokuserad och har ett vänligt bemötande.
Du anställs på förskolan vilket innebär att du har en placering hos yngre eller äldre barn, men du förväntas arbeta med kollegor och barn från hela förskolans verksamhet.

Kvalifikationer

Krav på Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan.

Vi söker dig förskollärare som är trygg och stabil med god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra och du tar ansvar för både dina egna och gemensamma arbetsuppgifter Du kan även arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt.
Tidigare erfarenhet av arbete i förskolan är meriterande, liksom om du har erfarenhet eller utbildning inom den riktning som ska prägla arbetet, nämligen barns rörelse, hälsa och välbefinnande. Även en merit om du har genomfört Handledarutbildning och har kunskap om aktionsforskning.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Vi söker dig som tillsammans med andra förskollärare och arbetslag ansvarar för att;
- planera, dokumentera och följa upp verksamheten utifrån styrdokument.
- hitta möjligheter i att skapa och utveckla lärmiljöer som stimulerar, utmanar och gör barnen delaktiga.
- leda det pedagogiska arbetet och den undervisning som bedrivs.
- vara nyfiken på andras kunskap och erfarenhet och bidra själv till det gemensamma kollegiala lärandet.
- lärprocessen står i fokus där pedagogisk dokumentation används som verktyg för att följa processerna.
- vara flexibel, engagerad och har stor förmåga att samarbeta och hitta lösningar.
- arbetet fungerar för verksamheten i sin helhet.
- ha god kunskap om förskolans styrdokument och vill vara med att driva och utveckla arbetet med att kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med övriga i arbetslaget.
- realisera läroplanens samtliga mål där normer och värden, lärande och utveckling samt barns inflytande, bildar en helhet såväl i temaarbete som i lärandet över dagen.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-06-05
Ansök senast
2024-06-25

Upplysningar

  • Camilla Kristén
    Rektor
  • Sveriges Lärare expedition
    Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C196941 - 2024Ansök

Övrig information

Intervjuer hålls löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!