• Halmstads webbplatser

Grundskollärare hemkunskap till Trönningeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Trönninge verksamhetsområde ligger söder om Halmstad på gränsen till Laholms kommun. I området finns fyra förskolor, samt två skolor där Eldsbergaskolan är en F-6 skola och Trönningeskolan en F-9 skola. Skolans upptagningsområde sträcker sig utanför samhället.
På Trönningeskolan går det totalt cirka 550 elever, varav ungefär 160 elever går på skolans fritidshem.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare i hemkunskap till Trönningeskolan och i tjänsten ingår ett delat mentorskap tillsammans med en kollega i arbetslaget.
Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Du är en tydlig och strukturerad ledare med goda pedagogiska färdigheter i mötet med eleverna. Du har höga förväntningar på eleverna och kan motivera dem att nå goda resultat i skolarbetet.

Du anpassar undervisningen till eleverna och har ett formativt förhållningssätt. Ditt pedagogiska uppdrag kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och du använder strategier för att främja elevernas motivation, delaktighet och inflytande.

Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan. anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Som stöd i det hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande arbetet finns ett elevhälsoteam, som på Trönningeskolan består av speciallärare, kurator, skolpsykolog, socialpedagog och skolsköterskor.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med ämnesbehörighet i hemkunskap för åk 7-9.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid 75%
Tillträde
Tillträde 240806
Publicerad
2024-03-21
Ansök senast
2024-04-14

Upplysningar

 • Catharina Hjelte
  rektor
  0766-071971
 • Linda Svensson
  Rektor, Eldsbergaskola
  Telefon: 0722-36 75 07
 • Sveriges Lärare expedition
  Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C184338 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!