• Halmstads webbplatser

Lärare i teater och drama till Kulturskolan, vikariat

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Kulturskolan i Halmstad är en attraktiv arbetsplats med drygt 50 medarbetare och cirka 2200 aktiva kursdeltagare. Vi vänder oss till barn och unga boende i Halmstads kommun och har ett brett utbud av olika kulturaktiviteter.

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarierande medarbetare som ska arbeta med frivillig undervisning i teater och drama. Undervisningen sker i åldersindelade grupper där de yngre arbetar dramapedagogiskt och de äldre mot publika föreställningar. Samarbete med kollegor inom teater men också andra ämnen på kulturskolan ingår i tjänsten.
Schemalagd arbetstid med undervisningstid eftermiddagar & kvällstid.

Ett engagerat och vänskapligt kollegium hälsar dig välkommen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning i teater/drama på minst folkhögskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av undervisning i teater/drama för barn/ungdomar.

Det är meriterande om du har:
- pedagogisk utbildning, högskoleutbildning i teater/drama.
- erfarenhet av att arbeta på kulturskola.
- erfarenheter av att arbeta med personer som har funktionsvariationer.
- kompetens inom andra av Kulturskolans ämnen.

Du är en person med stort engagemang som sätter elevernas utveckling och intresse i centrum. Du är självgående, drivande och tar ansvar för din uppgift. Du är relationsskapande, underhåller relationer och har god empatisk förmåga.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 80%
Tillträde
Vikariat mellan 2024-08-06 – 2024-12-20 med eventuell möjlighet till förlängning. Sysselsättningsgrad 80%.
Publicerad
2024-04-02
Ansök senast
2024-04-18

Upplysningar

 • Peter Bäckström
  Rektor
  Telefon: 0790 604813
 • Peter Skoog
  Sveriges Lärare
  Telefon: 070-882 77 29
  E-post: Peter Skoog
 • Ulrika Årman
  Sveriges Lärare
  Telefon: 0727- 43 20 58

Ansökan

Referensnummer
C185764 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!