Lärare fritidshem till Slottsjordsskolan åk F-3

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Slottsjordsskolan är en större lågstadieskola i Halmstad och tar emot elever i årskurs F-3. Skolan är centralt belägen med närhet till både stad, strand, hav och skog vilket kan nyttjas i undervisningen. Skolan har i dagsläget drygt 400 elever fördelade på två enheter. Till varje avdelning hör ett åldersblandat fritidshem för elever i årskurs F-3. Vi erbjuder ett samverkande fritids för enheternas elever i åk 3.

Hösten 2023 kommer hela Slottsjordsskolan att ha båda sina enheter på söder intill Kattegattgymnasiet. Skolan nya enhet heter Slottsjordsskolan Skepparen och är tänkt att växa in i fyra avdelningar för elever i årskurs F-3. Intill Slottsjordsskolan Skepparen ligger skolans andra enhet Slottsjordsskolan Söder.

Arbetsuppgifter

Du ska bidra till att eleverna på Slottsjordsskolan ges en meningsfull fritidsverksamhet utifrån begreppen omsorg, utveckling och lärande. Undervisningen i fritidshemmet ska utveckla elevernas förmåga att lära tillsammans med andra genom olika arbetssätt. Du kommer ingå i ett arbetslag som arbetar i skolans fritidshem och samarbeta och planera verksamheten tillsammans med dina kollegor. Du ska vilja vara med och utveckla vår verksamhet utifrån förvaltningens mål, Slottsjordsskolans utvecklingsplan och övergripande styrdokument. Det finns tid för såväl enskild som gemensam planering, dokumentation och uppföljning inom din arbetsförlagda tid på skolan.

Vi söker dig som vill bidra till att utveckla vår skola genom att:
• Skapa och organisera en utmanande och kreativ undervisning utifrån nationella mål, elevernas intressen, behov och erfarenheter
• Utveckla och stimulera elevers språkliga- och kommunikativa förmågor
• Använda digitala verktyg och främja skolans digitala utveckling i det vardagliga arbetet med eleverna
• Arbeta med elevinflytande och delaktighet
• Dokumentera och systematiskt följa upp elevernas utveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare i fritidshem. Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor.
För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig.
Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Heltid, semestertjänst.
Publicerad
2023-03-01
Ansök senast
2023-03-31

Upplysningar

  • Sandra Westergren
    Rektor
    Telefon: 0723-866460
  • Gun-Marie Jeppsson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 076-6954471

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00170Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!