• Halmstads webbplatser

Grundskollärare till Andersbergsskolan årskurs F-3

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Andersbergsskolan är Hallands mest internationella och mångkulturella skola med elever från cirka 30 olika länder. Verksamheten består av förskoleklasser samt klasser i årskurs 15 med totalt cirka 420 elever. På skolan finns också fritidshemsverksamhet för eleverna i klass F-5.

Only Good Vibes
Andersbergsskolan bygger på våra tre hjärtan. Vår vision är Only Good Vibes – med utgångspunkt i läroplanens första kapitel och betydelsen av att främja elevernas livslånga lust till lärande. I våra tre hjärtan hittar vi även ledorden ”kramar ”och ”ramar”. Att arbeta på vår skola innebär att du är en tydlig ledare med ett stort aktörskap samtidigt som du bygger relationer och skapar trygghet för våra elever.
På Andersbergsskolan hjälps alla åt att ta ansvar för skolans undersökande undervisningskultur och alla elevers kunskapsutveckling. Tillsammans utbildar vi världsmedborgare!

Arbetsuppgifter

Som grundskollärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som grundskollärare har för att eleverna ska nå målen och utveckla sina förmågor kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen för eleverna motivera dem så att de når goda resultat. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget krävs god förmåga att analysera elevernas behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

På Andersbergsskolan står elevhälsoarbetet i fokus och vi arbetar med att utveckla det främjande och förebyggande arbetet. Elevhälsan börjar i klassrummet och vi vill att du bidrar till samarbete, bygga relationer och tillit med elever, medarbetare och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet för åk F-3. Har du erfarenhet av att arbeta med undervisning för flerspråkiga elever är det en merit. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd inom neuropsykiatriska området är det en tillgång.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Vikariat under läsåret 24/25
Publicerad
2024-04-02
Ansök senast
2024-04-21

Upplysningar

  • Charlotta Karlsson
    rektor
    0765-113248
  • Sveriges Lärare expedition

Ansökan

Referensnummer
C186107 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!