Elevassistent till Vallåsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Vallåsskolan är en mångkulturell skola med cirka 710 elever i F-9-spannet. Här får du som anställd stor frihet att, tillsammans med ditt arbetslag, utforma arbetssätten utifrån just era förutsättningar och här ges utrymme för medledarskap och möjlighet att tänka utanför boxen. Skolan har ett aktivt elevhälsoteam med nära samverkan med skolans övriga professioner.

Vi söker en elevassistent till Vallåsskolan.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent arbetar du i skolan och hjälper en enskild elev eller flera elever som behöver stöd i klassen eller enskilt. Du ger stöd och stimulans utifrån elevens specifika förutsättningar och främjar utveckling och självständighet. Det kan exempelvis handla om att stödja i läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning med examen, så som elevassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn som elevassistent eller liknande. Erfarenhet av och kunskap om diabetes är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-06-10
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse Tidsbegränsad anställning tom 230610 med ev möjlighet till förlängning.
Publicerad
2023-01-23
Ansök senast
2023-02-10

Upplysningar

 • Sofia Kullgård
  Rektor
  Telefon: 076-696 73 79
 • Bodil Wichtel
  Rektor
  Telefon: 0709- 13 64 63
 • Kommunal exp.
  Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00064Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!