Socialrådgivare, Kriscentrum våld i nära relation

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Kriscentrum - våld i nära relationer är en samtalsmottagning inom Barn-och ungdomsavdelningen på socialförvaltningen. Vi erbjuder råd- och stödsamtal och samtalsbehandling till vuxna utsatta för våld i nära relation, vuxna som utövar våld i nära relation samt barn som bevittnat eller utsatts för våld i nära relation.

Kriscentrum erbjuder även samtal kring skydd och säkerhet och ansvarar för ett antal tillsynslägenheter för våldsutsatta. På gruppen arbetar idag 7 socialrådgivare. Nu går en av våra kollegor i pension och därför söker vi nu en ny medarbetare.
Vi arbetar med kontinuerlig utveckling av arbetssätt och metoder. Gruppen använder sig av FIT (Feedback Informed Treatment) för att utvärdera om våra insatser gör skillnad och vi har regelbunden extern handledning

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter innebär arbete i vårt samtalteam "här och nu". Det innebär samtalsbehandling med vuxna som är/varit utsatta för våld och behöver samtal och stöd i sin uppbrottsfas. Tjänsten innehåller även samtal med barn som upplevt eller bevittnat våld i nära relation.

Vi söker dig som vill bli en del av ett positivt och framåtsträvande team. Du är nyfiken och intresserad av människors förmåga till förändring och läkning. Du har god förmåga att möta människor i kris och svåra livssituationer. Du är trygg i din yrkesroll och har förmåga att arbeta såväl självständigt som en del i ett team.

Kvalifikationer

Utbildning - Krav
Socionomexamen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort krävs.

Erfarenhet - Meriterande/Önskvärt
Grundläggande psykoterapiutbildning samt kunskap inom området våld i nära relation är meriterande liksom längre erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-07
Ansök senast
2023-03-31

Upplysningar

 • Bo Johnsson
  Enhetschef
  Telefon: 0721-519657
 • Lisa Örning
  Socialrådgivare
  Telefon: 035-18 37 50
  E-post: Lisa Örning
 • Anders Wessfeldt
  SSR
 • Klara Rydhög
  Vision

Ansökan

Referensnummer
SN2023700075Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag