Systemspecialist ServiceNow

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Serviceförvaltningen bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

IT-service är en del av Servicekontoret och arbetar med kommunens IT verksamhet. Vi är därigenom en möjliggörare för verksamheternas digitala utveckling och en förutsättning för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivt sätt. Alla medarbetare i kommunen använder IT-service tjänster, och indirekt alla invånare i kommunen. Vi samordnar, utvecklar, utbildar, förvaltar och automatiserar kommunen med hjälp av de möjligheter IT och digitalisering skapar. Vi jobbar aktivt och verksamhetsnära våra kunder samt driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens.
Vi har internationellt etablerade processer för effektiv och kvalitetssäkrad IT, med en stabil och säker IT-miljö. Vi drar nytta av och bidrar i nationella och regionala projekt. IT-lösningar finns numera överallt i kommunens verksamheter, exempelvis hanterar man ca 35000 digitala verktyg, ca 40000 användarkonton och hundratals IT-system.
På IT-service arbetar vi inom tre områden vilka är: Användarstöd och digitalisering, användarmiljö samt IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

I Halmstads kommun är digitalisering ett prioriterat område och vår ambition är att bli en ännu mer effektivare organisation. Vår IT-verksamhet utvecklas snabbt och nu behövs flera duktiga medarbetare för att möta våra nya spännande utmaningar. Vill du vara med att skapa ett smartare Halmstad och bidra till att ställa om Halmstads kommun till att bli mer digitalt tillgängligt?

Som vår nya systemspecialist kommer ditt övergripande ansvarsområde vara att arbeta med kontinuerlig utveckling och drift av vår ServiceNow-plattform. Du kommer ingå i ett team som är experter inom området vilket möjliggör en stor påverkan kring beslut om lösningar och funktioner gällande ServiceNow.

Väljer du oss så kommer du till en spännande och stimulerande miljö med 35 000 användare där du har möjlighet att växa utifrån dina egna förutsättningar. Goda utvecklingsmöjligheter och fortbildning finns och är individuellt anpassade för dig. Du kommer dessutom in i ett skede där vi gör en stor omstrukturering av samtliga tjänster för att jobba processtyrt med ServiceNow som navet för allt vi gör på IT-service.

Vi arbetar i en av södra Sveriges största IT-miljöer med moderna verktyg och ofta den senaste tekniken inom IT för att stödja verksamheterna i Halmstads kommun. Vi har nyrenoverade lokaler och arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö vilket ger dig möjligheten att arbeta mer kreativt och effektivt med en stor flexibilitet.

Kvalifikationer

Vi ser att du har arbetat några år med ServiceNow-utveckling samt har en utbildning inom systemutveckling. Det är extra meriterande om du har erfarenhet av ServiceNow i offentlig sektor. Du är svensk medborgare då tjänsten är säkerhetsklassad. Det är ett extra plus om du är certifierad inom ServiceNow och/eller CMDB. Det är en självklarhet att du talar och skriver flytande på svenska och engelska.

Vem är du?
Vi letar efter dig som är pedagogisk, gillar samverkan och samarbete och du är alltid lyhörd för kundens behov. Du sätter ett värde på god service och du tar ansvar för hela leveransen, från ax till limpa. Du håller ditt tekniska kunnande ajour och tar ansvar för din egna kompetensutveckling. Vidare är du en analytisk person som har lätt för att se samband mellan olika beståndsdelar.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-01-19
Ansök senast
2023-02-08

Upplysningar

  • Nicklas Jarl
    Områdeschef
  • Christian Edgren
    Fackligt ombud Vision
    Telefon: 072-085 4079

Ansökan

Referensnummer
C110672 - 2022Ansök

Övrig information

Säkerhetsprövning kommer utföras på slutkandidat då tjänsten är säkerhetsklassad.

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://bit.ly/2VbZwaT

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.