Två HR-stjärnor till glödhet serviceorganisation i Halmstad

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Arbetsuppgifter

Brinner du för att skapa fantastiska kundupplevelser, livslångt lärande, digitalisering och en stimulerande arbetsmiljö? Kan du stå först i båten när det blåser och samtidigt älskar att lyfta tillsammans i team? Då kanske jobbet hos oss på Serviceförvaltningen i Halmstad är din nästa utmaning!

Jag heter Richard och kommer att vara din närmsta chef. Som person är jag nyfiken, prestigelös, varm och brinner för utveckling och mitt jobb. Det är självklart för mig att vi i vårt HR-team har flexibilitet när det gäller både var vi arbetar och när vi arbetar så länge det fungerar för de ledningsgrupper, chefer och medarbetare vi stödjer. Jag kommer stötta dig, ställa krav på dig och vara ditt bollplank i alla frågor, när du vill det. När du hellre kör själv, så kommer du alltid att ha min tillit och uppbackning för det!

Vi krokar arm med våra kollegor i verksamheterna och tillsammans formar vi fantastiska arbeten och arbetsplatser. Vår målsättning är att alla medarbetare på Serviceförvaltningen trivs, är glada för sina jobb och kollegor samt levererar högsta värde till kunderna varje dag.

Tillsammans ska vi bygga ett starkt team av sex kompetenta HR-kollegor som kompletterar varandra. Alla i HR-teamet driver, tar ett stort självständigt ansvar och är ödmjuka lagspelare som brinner för att se våra kollegor i verksamheterna lyckas och leverera fantastiska kundupplevelser. Teamet och alla befattningarna är nya så du kommer att få stor påverkan på hur ditt jobb utformas!

Du kommer att vara fullvärdig medlem av en ledningsgrupp i en av två verksamheter med ca 300 anställda och ca 12 chefer. I mån av tid stöttar du även andra ledningsgrupper. Du bidrar med HR-perspektiv, deltar i verksamhetsutveckling och är ett aktivt bollplank i alla frågor till dina kollegor i ledningsgrupperna. Du arbetar coachande med chefsstöd i alla HR-frågor och trivs med att växla mellan strategiska perspektiv och rent operativa här-och-nu frågor.

Utöver ditt arbete nära verksamheterna är du processägare för ett eller flera områden inom HR på Serviceförvaltningen . Det kan gälla tex arbetsrätt, fackliga relationer och avtalsfrågor, arbetsmiljö, rekrytering, talang- samt ledarutveckling, kultur eller digitalisering. Inom dessa områden företräder du även Serviceförvaltningen utåt, samarbetar med centrala HR i kommunen samt ansvarar för omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Du har en kandidatexamen eller mer inom arbetsvetenskap med en tydlig teoretisk grund inom arbetsrätt. Har du även läst kurser inom företagsekonomi är det en fördel.

Du har arbetat i ledningsgrupper i minst fyra år, antingen som linjechef eller som HR. I minst fyra år har du arbetat med chefsstöd inom HR. Du har särskilt fått med dig god förhandlingsvana och erfarenhet av att coacha chefer. Det är en fördel om du har medverkat i förändringsprojekt och/eller arbetat med digitalisering av HR-processer, du är van med att arbeta i ett personalsystem. Du inser värdet av bra kommunikation för att lyckas med ditt HR-uppdrag. Därför är du duktig på att både att hålla presentationer i mindre och större sammanhang på svenska och formulera dig klart och enkelt i digitala kanaler.

Du är driven, strukturerad och har alltid nära till skratt. Du är duktig på att planera ditt arbete och möta deadlines. Du är orädd, delar med dig av dina erfarenheter och är hungrig på att lära dig nya saker.

Minst en till i vårt team ska, utöver mig, ha HR-erfarenhet från den privata sidan.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2022-09-28
Tillträde
Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Publicerad
2022-09-14
Ansök senast
2022-09-28

Upplysningar

 • Richard Hammar
  HR-chef på Serviceförvaltningen
  Telefon: 073-58 43 522
 • Anna Cedergren
  Hr-Specialist på Kommunlediningsförvaltningen
  Telefon: 072-145 97 10
  E-post: Anna Cedergren
 • Sophie Sörlin
  Vision
  Telefon: 073-866 56 35
  E-post: Sophie Sörlin

Ansökan

Referensnummer
C101941 - 2022Ansök

Övrig information

Serviceförvaltningen bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://tinyurl.se/4Nz

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.