HR-ansvarig/biträdande stabschef

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Som HR-ansvarig på Kulturförvaltningen ingår du i förvaltningsstaben som är ett verksamhets- och ledningsstöd inom bland annat HR, ekonomi, kommunikation, IT, kvalitet, lokalförsörjning, säkerhetsfrågor och nämndsadministration. Du ingår också i ledningsgruppen och verkar som biträdande stabschef.

Arbetsuppgifter

Är du en relationskapande, varm och tydlig person som är van vid att ta helhetsansvar? Har du dessutom gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och delar vår värdegrund om allas rätt till lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter? Då kan du vara vår nya HR-ansvarig!

Som HR-ansvarig kommer du att arbeta med strategiskt HR-arbete, utveckling av HR-processerna samt verksamhetsnära operativt stöd till förvaltningens chefer. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och biträder stabschefen i olika stabsrelaterade processer och områden.

Ditt arbete utgår från kommunens övergripande riktlinjer och strategiska mål och du ingår i olika kommunövergripande nätverk och råd. Uppdraget innebär att arbeta inom i stort sett hela HR- området med att löpande planera, förankra, driva, genomföra, följa upp och administrera samtliga processer inom dina tilldelade ansvarsområden. Det kan handla om:

• Systematiskt arbetsmiljöarbete
• Intern- och ledningskommunikation
• Arbetsrättsliga processer
• Medarbetarintroduktion
• Rekrytering
• Ledarutveckling
• Lönebildningsprocesser/löneöversyn
• Rehabilitering
• Facklig samverkan
• Strategisk kompetensförsörjning

Kvalifikationer

För att lyckas som HR-ansvarig på Kulturförvaltningen ser vi att du har en akademisk examen inom arbets- eller personalvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildning inom arbetsrätt är ett krav och utvecklande ledarskap meriterande. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av brett HR-arbete inom en större organisation. Vi ser gärna att du erfarenhet av kompetensförsörjning, ledningskommunikation och/eller har arbetat som chef.

Du har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, använder dig obehindrat av IT som ett verktyg i vardagen och kan snabbt sätta dig in i nya system. Det är bra om du har erfarenhet av personalsystem som Heroma och en fördel om du har arbetat inom offentlig verksamhet.

Du är en positiv och samarbetsinriktad person med ett coachande, motiverande och stöttande förhållningssätt som har lätt för att bygga relationer på alla nivåer. Du är lyhörd och nyfiken inför andras behov och vägleder med en "varm och fast" hand. Kommunicerar gör du på ett trovärdigt och pedagogiskt sätt där du både tar till dig och för feedback vidare. Du är en person med gott ordningssinne som har förmågan att se helheten, har lätt för att hålla deadlines och leverera goda resultat även under press. Självständigt planerar och strukturerar du ditt arbete samtidigt som du tar höjd för förändringar och har förmågan att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-03-17
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KN 2023/00059Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!