• Halmstads webbplatser

AI-specialist

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

HighFive Innovationsarena ägs av Halmstads kommun och vårt uppdrag är att utveckla näringslivet i kommunen och Halland och verka för ett gott företagsklimat. HighFive finns till för de som vill starta eller utveckla ett företag i Halland. Vi erbjuder bland annat kvalificerad affärsutveckling i vår inkubatorprocess, mötesplats och en projektarena där vi driver flera utvecklingsprojekt i samarbete med Högskolan i Halmstad och andra aktörer inom det halländska innovationsstödsystemet. Att bidra till samhällsutveckling, hållbarhet och jämställdhet är en viktig del av HighFive.
I Halmstad har vi ett förhållningssätt som präglas av mod och nytänk och vi arbetar tillsammans för att göra skillnad för invånare, besökare och företagare genom bra service. HighFive finns lokalt, verkar regionalt, har ett nationellt ansvar och ett globalt perspektiv.

Arbetsuppgifter

I rollen som AI-specialist förväntas du bidra med din expertis inom AI i våra olika innovationsprocesser, särskilt för företag i Halland. Ditt mål är att accelerera tillämpningen av AI i olika organisationer genom att förstå teknikens potential och kunna analysera data. Du kommer att fungera som den tekniska länken mellan andra experter eller forskare och vårt team samt företagen vi samarbetar med.

Vi strävar efter att vägleda företag genom att hjälpa dem att förstå deras behov och att säkerställa att de får rätt kompetens för att ta projekten vidare. Vi är det första steget mot att öka deras förståelse för AI och säkerställa att de insikter och resultat vi uppnår i våra projekt kan kommuniceras effektivt till dem som kommer att arbeta vidare med dem.


De övergripande ansvarsområdena för rollen inkluderar:
• Bidra med AI-expertis i teamet: Samarbeta med andra teammedlemmar och tillföra specialistkunskaper inom området för att stödja teamets arbete och mål.
• Utveckla nya projekt och idéer: Skapa och formulera nya projekt och idéer baserat på identifierade behov från företag och partners.
• Dataanalys och modellering: Genomföra analysarbete och modellering av data för att utveckla och utvärdera AI-lösningar och förslag.
• Omvärldsbevakning: Hålla sig kontinuerligt uppdaterad med de senaste trenderna, forskningen och utvecklingen inom AI och relaterade områden för att säkerställa att organisationen är på framkant med teknologin.
• Applikationsförståelse: Förstå hur AI-applikationer kan appliceras och användas i verkliga situationer för att effektivt möta behoven hos företag och partners.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en god erfarenhet och expertis inom AI. Vi ser att du har minst fyra års praktisk erfarenhet inom AI och tror att du kommer från näringslivet eller akademins värld. Du har en bred förståelse för olika tillämpningar av AI-teknik tillsammans med goda språkkunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. Du som söker har en högskole/universitetsexamen inom Data Science, Computer Science eller annat relevant område bedömt som likvärdigt av arbetsgivaren.

Vi ser det som meriterande om du har studerat designorienterade kurser eller liknande och har erfarenhet av att arbeta med Python och GitHub. Erfarenhet av projektledning är också en fördel, liksom erfarenhet av entreprenörskap. Det är meriterande om du är doktorand eller har en doktorsexamen med forskningsbakgrund inom maskininlärning och AI. Vidare ser vi det som meriterande att ha arbetat med gränssnitt och ett designperspektiv.

Du har en stark problemlösningsförmåga som innebär att du kan analysera situationer noggrant för att identifiera logiska lösningar och förutse potentiella problem. Genom att prioritera utifrån övergripande strategier utvecklar du effektiva och genomförbara lösningar och kan snabbt anpassa dig till nya utmaningar baserat på din erfarenhet och kunskap.

Vidare är du skicklig på att förutse potentiella hinder och utveckla alternativa lösningar. Genom att integrera kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden kan du hålla fokus på att uppnå önskade resultat och samordna resurser på ett effektivt sätt. Du har förmågan att förmedla information klart och tydligt, både muntligt och skriftligt, och är lyhörd för andras perspektiv och synpunkter. Genom att ge konstruktiv feedback och hantera frågor och problem direkt och öppet bidrar du till att skapa en positiv och produktiv kommunikationskultur. Slutligen är din kundfokus och servicekänsla avgörande för att uppnå och överträffa kundförväntningar. Du prioriterar kundnöjdhet och visar ett genuint intresse för att förstå och tillgodose företagens behov. Genom att vara tillgänglig, hjälpsam och proaktiv i att lösa företagens problem skapar du långsiktiga relationer och framgångsrika AI-lösningar.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid 50-100%
Tillträde
Så snart som möjligt.
Publicerad
2024-07-03
Ansök senast
2024-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C199512 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.