• Halmstads webbplatser

Enhetschef ungkultur

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter berikar människors liv genom bibliotek, mötesplatser för unga, konst och annan kulturverksamhet.

Halmstads kommun är utsedd till Årets kulturkommun 2023 för en långsiktig kulturpolitik som bidrar till livskvalitet, gemenskap, hälsa, välfärd och demokrati för alla invånare och besökare.

På kulturförvaltningen arbetar cirka 130 personer uppdelade på tre avdelningar: kultur och konst, biblioteken i Halmstad och förvaltningsstaben.

Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun och jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus och ansvarar för stödformer till kulturlivet samt kommunens medborgarservice

Arbetsuppgifter

Är du redo att leda och inspirera en enhet som strävar efter att göra kultur till en naturlig del av barns och ungas vardag? Nu har du chansen att bli vår nya enhetschef! Vår enhet är inte bara en plats för aktiviteter och evenemang, utan även en plattform för social inkludering, personlig utveckling och samhällsengagemang för unga mellan 12 och 25 år. Tillsammans med ett engagerat team av kreativa och coachande medarbetare kommer du att arbeta för att skapa trygga och meningsfulla miljöer där unga genom möten med kultur och kulturaktiviteter kan växa, uttrycka sig och ta plats i samhället.

Som vår nya enhetschef för enheten ungkultur förväntas du inte bara leda enheten med entusiasm och engagemang, utan även vara aktiv i våra samverkansprojekt och vårt förvaltningsarbete. Vi är stolta över vårt arbete för riktlinjer gällande ungkulturverksamhet och finns med inom flera nationella kulturnätverk. Din prioritering av vår delaktighet är avgörande för vår fortsatta framgång. Du kommer även att ha personal-, budget- och verksamhetsansvar för enheten.

Det är ett spännande uppdrag där du får möjligheten att forma och leda en dynamisk verksamhet med betydande samhällspåverkan.

För att lyckas i denna roll har du ett stort intresse och engagemang för människor och för att möjliggöra människors möte med många olika kulturformer. Du bidrar aktivt till en lärande organisation där både medarbetare och verksamheter utvecklas i takt med omvärldens förändringar. Du förväntas inte bara anpassa dig till förändringar utan också förstå deras komplexitet och navigera framgångsrikt genom dem.

Uppdraget som enhetschef är krävande och komplext och det kräver ett innerligt driv att göra gott i världen. Ungdomarna representerar inte bara vår framtid utan också vår nutid och det är avgörande att ha passion och engagemang för att ge dem möjligheter att växa och utvecklas. Detta driv är nyckeln till framgång i denna roll och för att kunna göra verklig skillnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet av att ha arbetat som chef och som har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med målgrupp unga. Du har erfarenhet av kulturarbetet med fokus på samhällsuppdraget där du antingen har arbetat inom en politiskt styrd verksamhet eller en ideell organisation. Har du en längre tids erfarenhet av ledarskap, antingen som projektledare, chef, samordnare eller liknande, ser vi detta som meriterande.

Du har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du någon form av utbildning inom ledarskap och organisation, ser vi även detta som meriterande.

Vi söker dig som har förmågan att snabbt och klokt fatta beslut, även i svåra situationer. Du är ansvarsfull och agerar med självförtroende när det behövs. Flexibilitet är en av dina främsta styrkor och du är öppen för nya idéer och förändringar. Du är produktiv även i utmanande och pressade situationer.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse
Publicerad
2024-03-27
Ansök senast
2024-04-10

Upplysningar

 • Mattias Hansson
  tf avdelningschef
  Telefon: 070-883 36 09
 • Caroline Jotic
  HR-specialist
  Telefon: 072-147 46 87
 • Karl-Henrik Ohlin
  DIK
  Telefon: 070-824 88 60
 • Sara Malm
  Vision
  Telefon: 073-851 08 96
  E-post: Sara Malm
 • Emma Sigbo
  Kommunal
  Telefon: 073-230 90 08
  E-post: Emma Sigbo

Ansökan

Referensnummer
C185438 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!