Stödassistent, boende och korttid - Prästvägens gruppboende

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Prästvägen är ett gruppboende med fem inneboende personer. Personalgruppen har en fin dynamik där det finns en uttalad respekt för varandra och en öppenhet inför varandras åsikter. Jag har arbetat här i många år nu. Det är en fin grupp att arbeta i och jag har trivts varenda dag. Som blivande kollega är det viktigt att tänka på att ha ett lugn, lyhördhet och empati inför de olika situationer som kan uppstår vid arbete med olika funktionsvariationer. /Carita

Arbetsuppgifter

Jag heter Fiknete Qitaku och jag är enhetschef på gruppboendet på Prästvägen. Jag har en medarbetare som snart går i pension och söker nu en engagerad och gärna erfaren stödassistent som vill arbeta på Halmstad kommuns gruppbostad Prästvägen.
Gruppbostäder är boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning och utvecklingsstörning. Prästvägen är en trevlig och välkomnande gruppbostad, Jag är stolt över att alla mina medarbetare bidrar till en härlig arbetsgrupp.

Som chef är det viktigt för mig att vara lyhörd, närvarande och engagerad i vardagen med medarbetarna. Som person är jag utåtriktad, vänlig och angelägen om att ge rätt stöd och service till våra brukare.

Du som söker ska kunna arbeta med delegering från ansvarig sjuksköterska för att utföra delegerade arbetsuppgifter som exempelvis läkemedelshantering. I uppdraget ingår också att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärderar genomförandeplaner. Arbetet sker alltid med stor respekt för brukarens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv. I detta ingår att stödja brukarna med vardagliga uppgifter som städ, tvätt och matlagning.

För att klara av arbetsuppgifterna ställer jag krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Viktiga egenskaper för dina kommande kollegor är samarbetsförmåga, kommunikation och förmåga att arbeta i team kring brukaren. Du kommer medverka i verksamheternas kvalitetsutveckling och delta i olika möten, utbildningar och handledning.

För att passa hos oss behöver du vara trygg i dig själv, driven, vågar anta utmaningar och tänka utanför boxen. Dina personliga egenskaper är avgörande för att du ska trivas hos oss.

Kvalifikationer

Som kollega och medarbetare hos oss ser vi att du har läst omvårdnadsprogrammet eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Jag söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat inom LSS med målgruppen. Där du arbetar stödjande och motiverande med brukaren, med ett lågaffektivt bemötande och med tydliggörande pedagogik. Du har också förmågan att ta emot delegering från ansvarig sjuksköterska.

Du som söker bör också ha en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datorkunskaper.

Vi har löpande urval och intervjuer under ansökningstidens gång så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan !

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-12
Ansök senast
2023-01-29

Upplysningar

  • Fiknete Qitaku
    Enhetschef
    Telefon: 035-13 95 25
  • Kommunal
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
SN2023/00012Ansök

Övrig information

• Intervjuer sker löpande, så tveka inte att lämna in din ansökan.

• Arbetstiderna är enligt schema, dag/kväll och helger.
Socialförvaltningen tillämpar heltid som norm.

• Vi erbjuder friskvårdsbidrag 2000:- per år, som kan lösas in mot valfri friskvårdsgrundande aktivitet. Se skatteverkets
regelverk.

• Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.