Försörjningsstöd söker socialsekreterare till sommarvikariat

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsmarknad och försörjning ansvarar för planering, genomförande och samordning av kommunens arbetsmarknadsinsatser samt handläggning av ekonomiskt bistånd. Det övergripande uppdraget är att stödja
kommuninvånare till egen försörjning och att kunna vara delaktiga i samhället.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu sommarvikarier till enheten för försörjningsstöd på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Halmstads kommun.

Enheten sätter individens förmågor i fokus och vår främsta uppgift är att genom aktiva insatser och förändringsarbete skapa och stärka den enskildes förutsättningar till självförsörjning. Vi arbetar löpande i samverkan med andra myndigheter för att hjälpa människor till egen försörjning och ett självständigt liv.

I arbetet ingår i huvudsak att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd samt att samverka med andra aktörer i syfte att stärka förmågan till den enskildes självförsörjning.

Vi erbjuder dig möjligheten att starta din yrkesbana som socialsekreterare inom en viktig funktion i Halmstads kommun.

Låter detta som någonting för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller är socionomstuderande. Har du även tidigare erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd ser vi som en fördel.

Uppdraget kräver att du både kan arbeta självständigt samt tillsammans med andra kollegor och aktörer. Vi ser att du som söker har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi söker även dig som är bra på att kommunicera och har lätt för att anpassa ditt sätt att förmedla budskap efter mottagare så att förväntningarna blir tydliga för samtliga berörda parter.

Du som medarbetare är ett föredöme och agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund. Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort.
Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-08-31
Tillträde
Sommaren 2024
Publicerad
2024-02-01
Ansök senast
2024-02-15

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C175800 - 2024Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.