Socialrådgivare, Kriscentrum våld i nära relation

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Den lagstiftning som framförallt är aktuell är Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om vård och unga (LVU) och Föräldrabalken. Avdelningen ansvarar för myndighetsutövning och bistånd enligt SoL och LVU avseende barn och ungdomar, familjerådgivning, familjerätt, öppenvård, förebyggande arbete samt samverkan med skola och barnomsorg, verkställande av insatser gällande våld i nära relationer, externa placeringar av barn och ungdomar i såväl familjehem som i HVB

Arbetsuppgifter

Kriscentrum - våld i nära relationer är en samtalsmottagning inom Barn-och ungdomsavdelningen på socialförvaltningen. Vi erbjuder råd och stödsamtal och samtalsbehandling till vuxna utsatta för våld i nära relation, vuxna som utövar våld i nära relation samt barn som bevittnat eller utsatts för våld i nära relation.
Kriscentrum erbjuder även samtal kring skydd och säkerhet och ansvarar för ett antal tillsynslägenheter för våldsutsatta. På gruppen arbetar idag 7 socialrådgivare. Då en av våra kollegor skall vidare i annat arbete inom vår öppenvård är vi nu i behov av att rekrytera en ny medarbetare till gruppen. Vi arbetar med kontinuerlig utveckling av arbetssätt och metoder. Gruppen använder sig av FIT (Feedback Informed Treatment) för att utvärdera om våra insatser gör skillnad och vi har regelbunden extern handledning. Sedan hösten 2023 är vi utifrån RFSL en HBTQI-certifierad verksamhet.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter innebär arbete i vårt samtalsspår här och nu vilket innebär samtalsbehandling med vuxna som är/varit utsatta för våld och behöver samtal och stöd i uppbrottsfas. Tjänsten innehåller även samtal med barn som upplevt eller bevittnat våld i nära relation.

Vi söker dig som vill bli en del av ett positivt och framåtsträvande team. Du är nyfiken och intresserad av människors förmåga till förändring och läkning. Du har god förmåga att möta människor i kris och svåra livssituationer. Du är trygg i din yrkesroll och har förmåga att arbeta såväl självständigt som en del i ett team.

Kvalifikationer

Utbildning - Krav
Socionomexamen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort krävs.

Erfarenhet - Meriterande/Önskvärt
Grundläggande psykoterapiutbildning samt kunskap inom området våld i nära relation är meriterande liksom längre erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2024-02-12
Ansök senast
2024-03-04

Upplysningar

 • Bo Johnsson
  Enhetschef
  Telefon: 0721-519657
 • Lisa Örning
  Socialrådgivare
  Telefon: 035-18 37 50
  E-post: Lisa Örning
 • Anders Wessfeldt
  SSR
  Telefon: 035-13 85 94
 • Klara Rydhög
  Vision

Ansökan

Referensnummer
C177722 - 2024Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag