Grundskollärare i slöjd till Fyllingeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Fyllingeskolan är en F-9-skola med ca 520 elever, belägen i de södra delarna av Halmstad. Skolan står inför en förändring där vi bygger nytt och bygger om. Från höstterminen 2023 står en ny F-3 skola på plats och befintlig skolbyggnad renoveras till en 4-9 skola. Vi växer och blir fler. Hoppas du vill vara med oss nu och framåt!
På Fyllingeskolan tar alla ett gemensamt ansvar för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Detta innebär att vi samverkar och utnyttjar varandras kompetenser på ett optimalt sätt. Det vi gör, gör vi tillsammans. Och vi tycker det är viktigt att ha kul på vägen!
Vill du bli en del av en arbetsplats där personalen ger uttryck för hög trivsel och delaktighet så är Fyllingeskolan platsen för dig!

Arbetsuppgifter

Som lärare i ämnet slöjd träffar du våra elever från årskurs 3 till 9. Du har ett mycket nära samarbete med dina slöjdkollegor och övriga undervisande lärare. Du tar ansvar för slöjdundervisningen men är även med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet i stort. Du är en tydlig och strukturerad ledare i slöjdsalen med goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du har höga förväntningar på eleverna, förstår deras behov och kan därför motivera dem att nå goda resultat i skolarbetet.

Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.
Du har en trygghet i att dokumentera elevernas kunskapsutveckling och har god kännedom om våra styrdokument samt våra digitala plattformar (Unikum, Teams mm). Du har goda kunskaper om att möta elever med NPF-variationer.

Vi på Fyllingeskolan är sedan många år en Övningsskola. Det innebär att vi har en extra hög koncentration av lärarstudenter under utbildning, och att vi värdesätter arbetet med att utbilda skickliga lärare väldigt högt. Hos oss ser vi det som en förmån att få vara med i den processen och vill att alla på vår skola bidrar i det arbetet.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa slöjd. Med fördel är du behörig att undervisa båda slöjdarterna annars är trä- och metallslöjdsbehörighet prioriterat.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-13
Ansök senast
2023-01-29

Upplysningar

 • Fredrik Dagvik
  Biträdande Rektor
  Telefon: 0735-785473
 • Jenny Wiberg Jönsson
  Rektor
 • Lisa Bohletgäck
  Sveriges Lärare
  Telefon: 0766-961137
 • Ingela Harrysson
  Sveriges Lärare
  Telefon: 0720-847769

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00042Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!