Arbetsmarknadsutredare till enheten arbetsmarknadsstöd

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Till vår enhet arbetsmarknadsstöd söker vi nu en vikarierande arbetsmarknadsutredare. I rollen som arbetsmarknadsutredare arbetar du resultat- och lösningsinriktat med att stödja kommuninvånarna att nå egen försörjning. Du kartlägger individens resurser och förmågor, och tillsammans med individen gör du en planering mot arbete.

Utifrån individens behov av arbetsmarknadsinsatser samarbetar du med personal från kommunens förvaltningar samt med Arbetsförmedlingen, Samordningsförbundet eller andra myndigheter och verksamheter, för att bygga på individens resurser och kompetens.

Tillsammans med individen arbetar du med motiverande förändringsarbete, du följer upp och reviderar arbetsmarknadsplanens insatser utifrån individens utveckling. Du ansvarar för att säkerställa att syfte och målsättning för insatsen är förankrad både hos individen och samverkansparter. Du ansvarar för att dokumentera samt rapporterar underlag för beslut om ekonomiskt bistånd till Försörjningsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant beteendevetenskaplig högskoleutbildning och det är önskvärt att du har kunskap om arbetsmarknadsfrågor, socialtjänstlagen samt erfarenhet av samverkan med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt vården.

Du är bra på att samverka och har lätt för att anpassa ditt sätt att förmedla budskap efter mottagare så att förväntningarna blir tydliga för samtliga berörda parter. Du är strukturerad och kommunikativ och du har förmåga att skapa motivation, delaktighet och att stödja personer att driva sin egen arbetsmarknadsprocess framåt.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid 100%
Tillträde
Tillträde juni 2024 Anställningen avser ett vikariat på 6 månader
Publicerad
2024-02-06
Ansök senast
2024-02-20

Upplysningar

  • Karin Högberg
    Enhetschef
    Telefon: 073-143 20 50
  • Pontus Lindberg
    Vision
    079-098 04 11

Ansökan

Referensnummer
C175914 - 2024Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Varmt välkommen med din ansökan!