Stödassisten till Boende och Korttid

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vi söker erfaren, engagerad stödassistent som vill arbeta på Halmstad kommuns gruppboende.

Du som söker har erfarenhet av att ha arbetat inom LSS med målgruppen autism och intellektuell funktionsnedsättning.
Som stödassistent arbetar du stödjande och motiverande med brukaren, med ett lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Arbetet sker alltid med stor respekt för brukarens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv.

Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering.

I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärdera genomförandeplaner. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning.
Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete.

För att passa hos oss behöver du vara trygg i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet.
Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av situationer och kunna hantera dessa Lågaffektivt. Du är engagerad, intresserad och nyfiken på att lära dig mer under arbetets gång.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet är enligt schema, dag/kväll/ jour och helger. Socialförvaltningen tillämpar heltidsarbete som norm vilket innebär att du kan få arbeta på andra enheter inom samplaneringsområdet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har läst omvårdnadsprogrammet eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet.

Meriterande är även om du som söker har kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik.

Erfarenhet av att arbeta tillsammans med personer med autism och intellektuell funktionsnedsättning är ett krav.

Du som söker bör också ha en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datakunskaper.
Vi har löpande intervjuer under ansökningstidens gång. Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-09-16
Ansök senast
2022-09-30

Upplysningar

  • Eva Hedberg
    Enhetschef
    Telefon: 035-132318
    E-post: Eva Hedberg
  • Kommunal
    Telefon: 035-138080

Ansökan

Referensnummer
SN 2022/00218Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.