Barnskötare till Lundsgård- och Gula husets förskolor

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Vision Lundsgårds och Gula Husets förskolor:
Utifrån barnens intressen och förförståelse skapar vi en verksamhet baserad på upplevelser där inflytande, utveckling/lärande samt normer och värden bildar en helhet.

Förskolorna ligger naturskönt till i Kvibille, granne till ängar, hästhagar och Kvibille skola. Tack vare förskolornas läge mitt i naturen har vi goda möjligheter att använda oss av naturen i närområdet i vår pedagogiska verksamhet.
Från hösten 2020 är Lundsgårds förskola tillsammans med Lärkan- och Suse förskolor i Getinge övningsförskola för studenter från Halmstad Högskola.

Varje barn är unikt
Vi utgår från varje barns erfarenheter och upplevelser när vi gemensamt formar vår verksamhet. För att få barnen engagerade, nyfikna och aktiva utmanar vi dem kontinuerligt med nya tankar och med olika sorters material. Vi lär tillsammans genom att upptäcka, utforska och ställa hypoteser. Vi ser att ett förtroendefullt samarbete mellan förskola och föräldrar är en av hörnstenarna i en väl fungerande verksamhet. Det är viktigt att föräldrar känner delaktighet och möjlighet att påverka verksamheten.

Arbetsuppgifter

Vi söker barnskötare med placering på Lundsgårds och Gula Husets förskolor.
Du arbetar som ökad grundbemanning främst mot förskolan du är placerad på men kan också arbeta på närliggande förskolor inom vårt område. Du kommer att ha ett grundschema men dina arbetstider kan skifta beroende på verksamhetens behov.

Som barnskötare bidrar du till att vardagen för barnen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet. Tillsammans med dina kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. I den dagliga kontakten med vårdnadshavarna är du engagerad, fokuserad och har ett vänligt bemötande. Du skall gemensamt med övrig personal arbeta för att skapa en trygg, rolig och utmanande verksamhet för barnen.

Kvalifikationer

Du är utbildad barnskötare motsvarande barn och fritidsprogrammet eller en tillsvidareanställning som barnskötare eller barnbiträde i Halmstad Kommun.

Vi söker medarbetare med engagemang och ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett öppet och socialt klimat. Du är flexibel, tar ansvar och är initiativrik. Du sätter barnen i centrum och är bra på att samarbeta både med kollegor, föräldrar och barn. Du ska gilla utmaningar och jobba utifrån ett lösningsinriktat arbetssätt.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av arbete inom förskola är meriterande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
230109 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-11-22
Ansök senast
2022-12-06

Upplysningar

  • Agneta Meldegren
    Rektor
  • Rose-Marie Nielsen
    Rektor
  • Kommunal
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/01047Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!