Grundskollärare i trä och metall till Andersbergsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Andersbergsskolan är Hallands mest internationella och mångkulturella skola med elever från cirka 30 olika länder.
Verksamheten består av förskoleklasser samt klasser i årskurs 1-5 med totalt cirka 440 elever. På skolan finns också fritidshemsverksamhet för eleverna i klass F-5.

Är du vår nya kollega?
Så roligt att just du läser detta. Är du en engagerad person med behörighet och kompetens inom trä&metallslöjd som vill vara med och påverka framtiden till det bättre? Då kan det vara just dig vi letar efter till vår skola.
På Andersbergsskolan gör skolarbetet eleverna nyfikna så att de får lust att lära sig mer. Elever ska uppleva att de mår väl och att de får det stöd och de utmaningar de behöver för att utvecklas. Här får eleverna en bra start i livet. Språk- och kunskapsutvecklande undervisning är i fokus, såväl under skoltid som i fritidshemmet.
På Andersbergsskolan hjälps alla åt att ta ansvar för skolans undersökande undervisningskultur och alla elevers kunskapsutveckling. Tillsammans utbildar vi världsmedborgare!

Arbetsuppgifter

Som trä&metallslöjdslärare handleder, utmanar och stödjer du eleverna att använda sin kreativitet i ämnet. I arbetet ingår att planera, genomföra och utvärdera din undervisning. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Som person är du stabil och trygg med god förmåga att bygga positiva relationer med elever och kollegor. Du har tankar om hur slöjdämnet ska väcka elevernas nyfikenhet och lust att utforska olika material samt ta sig an utmaningar på ett kreativt sätt. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet med goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du kan arbeta självständigt, är lyhörd och kan anpassa dig efter elevens behov.

Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i trä&metallslöjd, gärna i kombination med annat ämne, meriterande behörighet i bild. Har du erfarenhet av att arbeta med undervisning för flerspråkiga elever är det en merit. Även kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd inom neuropsykiatriska området är det en tillgång.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 230109
Publicerad
2022-09-07
Ansök senast
2022-09-30

Upplysningar

 • Ralf Lind
  Rektor
  Telefon: 0738-000103
 • Charlotta Karlsson
  Rektor
  Telefon: 0708-342198
  E-post: Charlotta Karlsson
 • Lotta Svensk, rektor
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97
 • Bader Saadi
  Lärarnas Riksförbund
  E-post: Bader Saadi

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00746Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!