• Halmstads webbplatser

Enhetschef till hemsjukvård och förebyggande

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Är du en relationsbyggande problemlösare med förkärlek för planering? Vi söker dig som har ett starkt medarbetarfokus och vill göra skillnad för den kommunala sjukvården i Halmstad!

Som vår nya enhetschef kommer du ha personal-, arbetsmiljö och budgetansvar för sjukvårdsgrupperna Norra Öster, Vallås och Oskarström. De är ett drivet gäng sjuksköterskor och undersköterskor med HSL-uppdrag med starkt utvecklingsfokus som du kommer leda.

Som enhetschef tillhör du en ledningsgrupp som består av tio enhetschefer och en verksamhetschef, som du även rapporterar till. Hälften av dem leder sjuksköterskor och övriga leder rehab, larm/larmcentral och förebyggande verksamhet. Tillsammans med dina fyra enhetschefskollegor med liknande uppdrag bildar ni en egen grupp som har regelbundna träffar för kollegiala samtal och samarbeten. I din roll kommer du ha full tillgång till ledningsstödsfunktioner så som HR, ekonomi och kvalitet. Du har också administrativt stöd i stöttning med bland annat schemaläggning och akutrekryteringar för att du ska ha de bästa förutsättningarna att lyckas.

Vi förväntar oss att du ansvarar för att leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter. Tillsammans med flera andra enhetschefer har du ansvar för verksamhetens planering, utveckling och genomförande. Du förväntas också föra en öppen och konstruktiv samverkansdialog med fackliga organisationer.

Utöver ditt ordinarie uppdrag får du här också möjlighet att delta i såväl lokala som förvaltningsövergripande utvecklingsprojekt, driva och verka för förbättringar, digitalisering och effektivisering inom området samt proaktivt samverka och nätverka med, för uppdraget, relevanta aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker en driven person som delar vår hemvårdförvaltningens värderingar - tillit, respekt och ödmjukhet. Du ska vara proaktiv, strategisk, metodisk och har en god struktur för ditt arbete. Vi står inför ett arbete där vi kommer behöva samarbeta tätare med andra aktörer inom vården och därför kommer du behöva vara en relationsbyggande person som trivs i gränsöverskridande samarbeten och som både kan ge och ta. Du behöver vara mån om och nyfiken på dina kollegor samt dela med dig av goda exempel från din verksamhet. Respekt och samarbete är viktigt för oss och väsentligt för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Dessa förmågor ska genomsyra ditt ledarskap då vi ser att det absolut viktigaste för dig blir att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att lyckas i sitt uppdrag och sin personliga utveckling.

Du ska ha tidigare chefserfarenhet och ha en högskole/universitetsutbildning. Det är en del bilåkande i rollen varför vi ser att du ska b-körkort. Du bör också kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du är legitimerad sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Har du tidigare gått morgondagens ledare eller utvecklande ledarskap samt har erfarenhet av kommunal sjukvård är det en stor fördel.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2024-07-09
Ansök senast
2024-09-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C201695 - 2024Ansök

Övrig information

Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalsprocessen vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett mejl med tester att genomföra som hjälper oss på ett objektivt sätt att matcha rätt person till tjänsten.

Vi använder oss av urvalsfrågor inledningsvis varför personligt brev undanbedes.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!