• Halmstads webbplatser

Gymnasielärare i naturkunskap och kemi till Sannarpsgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Sannarpsgymnasiet är Halmstads största idrottsgymnasium med Nationella Idrottsutbildningar, NIU, i fotboll, handboll, simning, bordtennis, friidrott samt badminton. Idrott och hälsa samt rörelseglädje genomsyrar skolans verksamhet. Till Sannarpsgymnasiet tillhör även Kristinehedsgymnasiet med fordons - och transportprogrammet. Våra utbildningar bidrar till att skapa grunden för en hållbar studiemiljö med studier och hälsa i centrum.

Arbetsuppgifter

Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt ha ett stort engagemang för sina ämnen.

Sannarpsgymnasiet söker nu en vikarierande lärare i ämnena naturkunskap och kemi.

Mentorskap ingår i rollen vilket bland annat innebär att ansvara för elever under deras studietid, utvecklingssamtal och andra föräldrakontakter samt elevvårdsinsatser i samverkan med elevhälsan.

Vi söker dig som drivs av att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. Samt som genom ett professionellt bemötande skapar tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande. Du vill även aktivt arbeta för att utveckla verksamhetens kvalitet och måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarlegitimation med behörighet att undervisa i naturkunskap och kemi på gymnasiet.

Du är en engagerad person som trivs med undervisning och ungdomar. Du är kreativ, strukturerad och lyhörd med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid 75-100 %
Tidsbegränsad till
2025-06-18
Tillträde
Tillträde höstterminen 2024 (2024-08-12) eller enligt överenskommelse
Publicerad
2024-05-06
Ansök senast
2024-05-19

Upplysningar

  • Emanuel Rosenbring
    Sveriges Lärare
    Telefon: 072-573 24 75
  • Petra Ekstrand
    Rektor Sannarpsgymnasiet
    Telefon: 070-922 08 07

Ansökan

Referensnummer
C190956 - 2024Ansök

Övrig information

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och
tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!