Trafikhandläggare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens offentliga miljöer som gator, torg och parker samt kommunens lokaler. Vi ansvarar även för idrotts- och fritidsverksamheten genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Trafikenheten har idag 16 motiverade och engagerade medarbetare som jobbar för att säkerställa en god trafikmiljö för samtliga trafikslag, nu behöver vårt team förstärkas med ytterligare en trafikhandläggare. Vi söker en målmedveten, ansvarstagande och driven person med några års relevant arbetslivserfarenhet.
Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som trafikhandläggare kommer du att arbeta med kontroll, samordning och uppföljning (tillsyn) av trafikanordningsplaner (trafiksäkerhet och arbetsmiljö vid exempelvis entreprenadarbeten), grävningsarbeten, markupplåtelser och annan trafikrelaterad tillsyn. Arbetet innebär att du kommer vara ute i fält, uppskattningsvis cirka hälften av din arbetstid.

Exempel på andra arbetsuppgifter som kommer att ingå i tjänsten:
- Svara på remisser från polisen avseende nyttjande av allmän platsmark (markupplåtelse)
- Handläggning av kontrollavgifter och parkeringstillstånd för rörelsehindrade
- Ansvara för våra trafikräknare, både fasta och mobila
- Handläggning av dispensansökningar och andra typer av ansökningar
- Handläggning av trafikanordningsplaner
- Faktureringsunderlag
- Svara på frågor från allmänheten

Du kommer använda GIS-program (QGIS) för visualisering och du kommer utveckla arbetsmetoder och databaser för att underlätta arbetet för dig och dina kollegor. Denna tjänst involverar många kontaktytor, både internt inom kommunen och extremt med allmänheten, entreprenörer och företagare. Ditt arbete innebär även att bidra till processkartläggningar, effektivisering och utvecklingsarbete inom verksamheten. Vi är ett sammanhållet team som stödjer varandra och du kan därför förvänta dig att gå in och avlasta kollegor vid behov.

Kvalifikationer

Du som söker har en relevant eftergymnasial utbildning inom trafik, offentlig förvaltning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Några års arbetslivserfarenheter som är relevant för arbetsuppgifterna är därför ett krav.
Du behöver ha god kunskap och intresse av trafik och trafiklagstiftningen, B-körkort, svenska i både tal och skrift, grundläggande kunskaper i engelska samt god datavana är krav för tjänsten.

Det är viktigt att du trivs med att vara ute och känner dig bekväm i möten med entreprenörer och företagare då tjänsten innebär att mycket av arbetstiden är ute i fält och i samarbete med entreprenörer och företagare.
Önskvärt är att du har utbildning inom arbete på väg (nivå 1 och 2), kunskap och erfarenhet av QGIS eller annat GIS-verktyg, men det är inget krav. Även erfarenhet av tillsyn, besiktningar och kontakt med entreprenörer är meriterande.

Som person har du en god förmåga att planera, prioritera på kort och lång sikt då du kommer följa upp verksamheten inom givna ramar samt utföra delar av dina arbetsuppgifter självständigt. Du behöver vara driven, strukturerad, noggrann och arbeta enligt de policys och riktlinjer som finns. Du behöver gilla utveckling och driva arbetet och arbetssättet framåt. Du kommer att vara en viktig pusselbit i enhetens arbete och det är därför viktigt med en positiv inställning och att du bidrar till en god stämning och laganda i vårt team. Vill du bli en del av trafikenheten, så är du varmt välkommen med din ansökan! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträdesdatum enligt överenskommelse
Publicerad
2024-01-31
Ansök senast
2024-02-18

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C174612 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetsplats.

Varmt välkommen med din ansökan!