Stödassistent till Boende och Korttid, Halmstadsvägen 22, Åled

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vi söker en trygg och engagerad stödassistent som gillar utmaningar till vår gruppbostad Halmstadvägen 22 i Åled!
Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att ha arbetat som stödassistent på grupp- eller servicebostad inom LSS med målgruppen personer med olika funktionsvariationer som autism, utvecklingsstörning och utmanade beteende.
Som stödassistent arbetar du med att stödja, motivera brukare kring moment i vardagen i syfte att öka självständigheten efter varje individs förmåga. I arbetsuppgifterna ingår att stödja de boende med personlig omvårdnad, städ, tvätt, inköp samt vid olika aktiviteter. I uppdraget på Halmstadvägen ingår även att utföra och stötta kring aktiviteter inom ramen för daglig verksamhet.
Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering.
I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärderar genomförandeplaner. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning.
Arbetet sker med stor respekt för boendes rätt till självbestämmande och integritet. Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete. För att passa hos oss behöver du vara trygg i dig själv, orädd och har en förmåga att behålla lugnet. Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att hantera många olika saker samtidigt.

Kvalifikationer

Meriterande med utbildning inom omvårdnadsprogrammet (gymnasienivå) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig (ex. inom pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete eller omvårdnad, barn- och fritid), även utbildningar med inriktning på olika funktionsnedsättningar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.
Erfarenhet av att arbete med personer med funktionsvariationer, intellektuell funktionsnedsättning, autism och/eller utvecklingsstörning ses som meriterande.

Meriterande om du som söker har kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen, lågaffektivt bemötande, kognitivt stöd, hälsa och friskvård.

Du som söker bör också ha en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datakunskaper.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-11-04
Ansök senast
2022-11-27

Upplysningar

 • Jennie Bruhn
  Enhetschef
  Telefon: 035-13 79 25
  E-post: Jennie Bruhn
 • Kommunal
  Telefon: 035-138080
 • Sophie Sörlin
  Ordförande Vison
  Telefon: 073-866 56 35

Ansökan

Referensnummer
SN2022/00269Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Arbetstider enligt schema. Nuvarande schema innebär främst dygnspass med sovande jour, såväl vardagar som på helger.