Halmstads naturvärdar

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens offentliga miljöer som gator, torg och parker samt kommunens lokaler. Vi ansvarar även för idrotts- och fritidsverksamheten genom samverkan och stöd till föreningslivet.

I samarbete med Region Halland kan vi nu erbjuda unika arbetstillfällen som Halmstads naturvärdar. Halmstad är en stor turiststad som blommar upp framför allt under sommaren och som naturvärd kan du vara med och bidra till att hjälpa turister och invånare att ta hand om vår fantastiska natur på ett hållbart sätt.
Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som naturvärd på teknik- och fastighetsförvaltningen kommer dina arbetsdagar till största del att tillbringas utomhus. Du kommer att vandra våra leder för att se till att de hålls rena och fina, du kommer hjälpa våra vandrare, cyklister och turister med information och svarar på alla tänkbara frågor och funderingar de kan tänkas ha. Du kommer att genomföra kundundersökningar. Du kommer att göra specifika naturvårdande insatser så som exempelvis tillverka och sätta upp fågelholkar, laga spångar och arbeta med att ta bort invasiva växtarter. Du kommer även vandra på våra stränder för att hjälpa till där det behövs och för att se till att de hålls rena och fina.

I samband med introduktionsveckan får du ett utbildningspaket med bland annat värdskapsutbildning, hållbarhetsutbildning och hjärt- och lungräddningsutbildning. Du kommer även få arbetskläder vid arbetsstart.

Kvalifikationer

Vi söker dig som läser på gymnasiet och som tycker om att vara ute i naturen och röra på dig dagligen. Att kunna göra sig förstådd på svenska och engelska är också ett krav.

Det är önskvärt att du går på ett naturbruksgymnasium eller motsvarande, att du talar flera språk samt har B-körkort men det är inget krav.

Vi söker dig som har ett gott bemötande och värdskap, är serviceinriktad och ansvarstagande, har lätt för att samarbeta med andra och är idé och initiativrik.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
6
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid Sommarjobb/säsongsanställning
Tidsbegränsad till
2024-08-11
Tillträde
Period vecka 26-32
Publicerad
2024-01-30
Ansök senast
2024-03-03

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C175274 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetsplats.

Varmt välkommen med din ansökan!