Grundskollärare till Slottsjordsskolan årskurs 1-3

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Slottsjordsskolan är en större lågstadieskola i Halmstad och tar emot elever i årskurs F-3. Skolan är centralt belägen med närhet till både stad, strand, hav och skog vilket kan nyttjas i undervisningen. Skolan har i dagsläget drygt 400 elever fördelade på två enheter. Till varje avdelning hör ett åldersblandat fritidshem för elever i årskurs F-3. Vi erbjuder ett samverkande fritids för enheternas elever i åk 3. Vi arbetar i team och utvecklar undervisningen tillsammans i olika forum.

Hösten 2023 kommer hela Slottsjordsskolan att ha båda sina enheter på söder intill Kattegattgymnasiet. Skolans nya enhet heter Slottsjordsskolan Skepparen och är tänkt att växa till fyra avdelningar för elever i årskurs F-3. Intill Slottsjordsskolan Skepparen ligger skolans andra enhet Slottsjordsskolan Söder och vi ser oss som en samverkande skola.

Arbetsuppgifter

Kanske är nu nyfiken på att vara en del av att bygga upp skolans nya enhet Skepparen? Vi söker dig med behörighet att undervisa i årskurs 1-3 och ser fram emot att få bjuda in dig till en del av vår skolas gemenskap. Vi är alla på skolan varandras arbetsmiljö och du måste vilja vara en del i ett team. Att skolan är belägen vid strand, hav och skog kan förhoppningsvis inverka på dina tankar om lärmiljöer och undervisning.
Tjänsten innebär samverkan och utmaningar, skratt och trivsel. Vi ser att förmågor som engagemang, lösningsfokus och drivkraft kan komma till användning.
Som lärare i åk 1-3 planerar, genomför och utvärderar du undervisningen utifrån nationella mål och skolans lokala utvecklingsplan. Det ställer krav på samverkan med kollegor i en prestigelös andra. I uppdraget krävs en god förmåga att analysera elevernas behov av undervisning och metod. Utifrån resultat och identifierade behov skapar du regi för lärande som gynnar elevernas lärande och trivsel.

Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet
Du är van att arbeta digitalt och har god kännedom om hjälpmedel och verktyg för lärande, digitalt och fysiskt.

Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande och har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i årskurs 1-3.

Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktigt.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-03-15
Ansök senast
2023-04-14

Upplysningar

  • Maria Stenström
    Rektor
    Telefon: 0703-91 86 60
  • Gun-Marie Jeppsson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 076-6954471

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00216Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!