• Halmstads webbplatser

Stödpedagog till Västanvägen och Lotsens barnverksamhet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en stödpedagog som vill arbeta hos oss på Västanvägens korttidsboende och Lotsens tillsyn. Insatserna riktar sig mot barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar såsom autism och intellektuell funktionsnedsättning.

Som stödpedagog utgör du ett vardagsnära stöd till barnen och dina kollegor. Du medverkar i samtliga arbetsuppgifter som finns på barnkorttids och tillsyn. Du arbetar stödjande och motiverande med barnet/ungdomen, med lågaffektivt bemötande, bildstöd, tecken som stöd samt tydliggörande pedagogik. Du arbetar alltid med stor respekt för barnets/ungdomens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv. Arbetet kräver en lekfullhet och fantasi.

Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering och sond.

En av dina viktigaste arbetsuppgifter blir att:
Möta barnen där de befinner sig och kommunicera barnens behov till arbetsgruppen genom att coacha och handleda kollegor i det vardagliga arbetet. Tillsammans med arbetsgruppen upprättar, genomför och följer du upp rutiner. I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärderar genomförandeplaner.

Ett utvecklingsarbete på enheten är att fortsätta utveckla arbetet med bildstöd, tecken som stöd och den fysiska miljöns påverkan på barnen.

Du har regelbunden kontakt med vårdnadshavare och andra, för barnet, viktiga vuxna.

Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning. Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete.

Du behöver vara trygg i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet samt se lösningar. Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av situationer och kunna hantera dessa Lågaffektivt. Du är engagerad, intresserad och nyfiken på att lära dig mer under arbetets gång.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbetstiderna är enligt schema dag/kväll och helg.

Kvalifikationer

Du som söker har en pedagogisk högskoleutbildning eller komplett utbildning från omvårdnadsprogrammet på gymnasienivå eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionsnedsättningar med påbyggnad av KY/YH utbildning inom området exempelvis aktiveringspedagog eller stödpedagog eller 60 HP inom funktionshinderområdet.

Vi önskar att du som söker har erfarenhet inom LSS med målgruppen. Du som söker bör även ha kunskap kring arbete med utmanande beteenden, tydliggörande pedagogik utifrån lågaffektivt bemötande samt arbetar med bildstöd och tecken som stöd.

Du som söker har en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datorkunskaper. Stor kunskap om hur du upprättar och följer upp genomförandeplaner samt erfarenhet av arbete i LifeCare och andra digitala system.

B - Körkort är meriterande.

Som person är du samarbetsinriktad och trivs i sociala sammanhang. Du är ett föredöme för barnen, ungdomarna och dina kollegor. Du upprätthåller god etik och värderingar samt har integritet i din professionella roll. Ingen dag är den andra lik så du behöver kunna acceptera och vara positiv till förändringar samtidigt som du coachar och handleder dina kollegor i att uppnå största möjliga välbefinnande för barnen.

Du har en lekfullhet och ett barnasinne och möter barnen och ungdomarna utifrån individens nivå och behov. Du kan lekleda samtidigt som du kan vägleda och visa på rätt och fel. Du kan anpassa ditt sätt att vara efter individers olika behov, utifrån olika situationer med respekt för olikheter.

Du utgör ett stöd i den sociala dokumentationen och vid uppförande och utvärdering av genomförandeplaner. Du säkerställer att arbetssätt och metoder används och utvecklas på ett effektivt sätt. Som stödpedagog samverkar du med övriga stödpedagoger, metodutvecklare, ansvarig chef och bidrar i avdelningens och verksamhetens utvecklingsfrågor

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2024-03-25
Ansök senast
2024-04-14

Upplysningar

 • Lina Berg
  Enhetschef
  E-post: Lina Berg
 • Kommunal
  Kommunal reception Facklig
  Telefon: 035-138070
 • Vision
  Telefon: 073-866 56 35
 • Elenor Hallengren
  Stödpedagog

Ansökan

Referensnummer
C184136 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag och tillämpar rökfri arbetstid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi kan komma att kalla till intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!