• Halmstads webbplatser

Lärare fritidshem till Trönningeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Trönningeskolan ligger söder om Halmstad på gränsen till Laholms kommun och har gångavstånd till havet och naturen. På Trönningeskolan går det cirka 520 elever i årskurserna F-9, varav cirka 150 elever går på skolans fritidshem som är uppdelat i fyra fritidshemsavdelningar. Från årskurs 7 tar Trönningeskolan emot eleverna från Eldsbergaskolan.

Arbetsuppgifter

Vi söker lärare med inriktning fritidshem till Trönningeskolans fritidshem.
Som lärare ansvarar du tillsammans med dina kollegor i arbetslaget för fritidshemmets verksamhet. Detta innebär planering, dokumentering och utvärdering för att kunna utveckla verksamheten utifrån styrdokumenten och våra lokala utvecklingsområden. Vi utgår från elevernas behov, intresse och erfarenheter och anpassar våra aktiviteter till att elever har olika förutsättningar. Du ansvarar för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö som leder till ökat lärande, där alla elever känner nyfikenhet och lust att lära. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig och lyhörd för att kunna anpassa dig efter elevernas behov. Du samarbetar med kollegor och vårdnadshavare på ett professionellt sätt och är öppen för nya tankar och idéer.
Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person med en god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Under dagtid kommer du att arbeta samverkande mot skolklass. Du hjälper eleverna genom att ge dem stöd och stimulans utifrån deras förutsättningar.
Våra pedagoger på Eldsbergaskolans och Trönningeskolans fritidshem träffas ungefär var tredje vecka för att utveckla vår undervisning. På träffarna arbetar vi med processkvalitet som handlar om den pedagogiska verksamhetens inre arbete där varje medarbetare kan påverka till exempel pedagogernas förhållningssätt, arbetssätt, samspel med eleverna, relationer mellan eleverna och användning av material.
Innan fritids börjar på eftermiddagen har du 30 minuters ställtid tillsammans med dina kollegor där ni kan förbereda undervisningen på fritids, det som ni har planerat på planeringstiden.
Du som nyutbildad eller du som har erfarenhet är lika välkomna att söka. Har du behörighet i t.ex. idrott eller praktiskt estetiskt ämne ser vi det som en tillgång som vi kan använda i vår undervisning och rastaktivitetsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med inriktning fritidshem och är väl förtrogen med styrdokumenten. För att lyckas i rollen ser vi att du är en engagerad person som gillar att vara delaktig i planeringen och utvecklingsarbetet. Du anpassar undervisningen till elevgruppens behov, intresse och erfarenheter och du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du har förmåga att bygga positiva relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och har en god samarbetsförmåga. Din praktik präglas av självreflektion och analys.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet där goda ledaregenskaper som bidrar till att utveckla hela vår skola blir en tillgång.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 240805. Provanställning kan bli aktuellt.
Publicerad
2024-05-29
Ansök senast
2024-06-20

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C195672 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!