Grundskollärare i musik till Ranagårdsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Om Ranagårdsskolan

Ranagårdsskolan ligger i det nybyggda bostadsområdet Ranagård och ska bli en F-9 skola för 800 elever, där kommer också finnas anpassad grundskola, mötesplats för unga efter skoltid och ett kombinerat skol- och folkbibliotek. Skolan kommer tas i bruk till höstterminsstarten 2024. Till hösten 2024 kommer ca 400 elever börja på skolan från förskoleklass till åk 8. Eleverna kommer fördelas på 18 klasser. Flest klasser kommer det bli på mellanstadiet. Samarbete och samnyttjande mellan grundskolan och anpassad grundskolan sker.

Att arbeta på Ranagårdsskolan innebär att du ingår i ett lag med olika lagdelar men där alla är viktiga för det slutgiltiga resultatet. Att få vara med och öppna en helt ny skola är för många en dröm. Nu kan den möjligheten finnas för dig!

Vi söker nu en musiklärare som vill vara med och utveckla den ”Bästa möjliga skolan”! Delar av vår vision ser du nedan.

Ranagårdsskolan ska bli den bästa möjliga skola vi kan erbjuda våra elever!

Den bästa möjliga skolan tar ansvar för elevens hela skoldag från fritidshemmet och förskoleklass till åk 9. Vidare krävs det ett förhållnings- och arbetssätt där varje medarbetare förstår sin viktiga roll för helheten och har tron på att vi som individer och kollektiv gör skillnad för eleverna. För att bli den bästa möjliga skola krävs en vilja att ständigt utvecklas och lära, som individ och kollektiv. Den bästa möjliga skolan kräver en hög grad av samverkan mellan all personal.  Mina kollegors framgång är min angelägenhet. 

Läs vidare om skolans vision på : https://www.halmstad.se/barnochutbildning/grundskolaochfritidshem/grundskolorihalmstadskommun/ranagardsskolan/omskolan.10998.html

Arbetsuppgifter

Initialt kommer du ansvara för uppbyggandet av musiksal och musikundervisningen på skolan. Det förväntas att du är proaktiv i den samverkan skolan har med kulturförvaltningen. Du kommer vara en viktig person kopplat till skolans olika traditioner. Initialt kommer du troligtvis undervisa i åk 4-8, den anpassade grundskolan samt flexenhet. Eftersom skolan kommer växa kraftigt kan du förvänta dig att få en musiklärarkollega när vi blivit större,

Övrigt

Arbetsgivaren har ambitionen att på nytt återuppta en dialog med Sveriges lärare om ett lokalt avvikelseavtal när grundorganisationen med lärare är fastställd under våren 2024. Det är viktigt att du som lärare på Ranagårdsskolan känner till detta redan nu. Syftet med detta är dels att öka möjligheterna att utveckla den bästa möjliga skolan men lika viktigt är att både lärares och andra medarbetares arbetsmiljö ska förbättras.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare i musik med fokus på de äldre eleverna. Du brinner för att vara med och bygga upp en helt ny skola där samverkan med andra kollegor är en viktig. Du har med dig din erfarenhet och kompetens men ska vara med och skapa något nytt. Du gillar att utmana andra och dela med dig av dina erfarenheter. Du har ett tydligt ledarskap och ser värdet av att bygga relationer med eleverna även utanför klassrummet. Du är nyfiken, kreativ och prestigelös. Du tycker att dina kollegers framgång är din angelägenhet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse dock senast 1 augusti
Publicerad
2024-02-07
Ansök senast
2024-02-21

Upplysningar

 • Dick Hero
  Rektor
  E-post: Dick Hero
 • Jessica Rubin
  HR-utvecklare
  Telefon: 0722-062025
 • Helen Nilsson
  Sveriges lärare
  Telefon: 072-083 79 25

Ansökan

Referensnummer
C176824 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!