• Halmstads webbplatser

Områdeschef

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Vill du vara en del av en nytänkande förvaltning som bidrar till en bättre vardag för de som bor, verkar och vistas i Halmstads kommun? På serviceförvaltningen jobbar vi tillsammans för att erbjuda våra kunder bästa möjliga service inom alla våra områden. Vi erbjuder tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och lönehantering samt kommunvägledning.

Vi är en professionell organisation i ständig utveckling, varje dag ger en ny möjlighet att prova nya metoder och arbetssätt. Ibland lyckas vi och ibland lär vi oss – båda är bra! Vi ger ett gott bemötande till alla, från barnen och pedagogerna på förskolan till våra äldre på äldreboendena. Vi är förvaltningen som är med våra kommuninvånare hela livet. Vill du också vara med?

FM-service tar hand om lokaler i hela kommunen, allt från skolor och förskolor till idrottshallar och kontor. Vi städar en yta motsvarande 55 fotbollsplaner, sköter alla fastigheter och utemiljön runt dem samt gör vaktmästartjänster.

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven och engagerad områdeschef som ska leda och stödja team om 25-30 medarbetare, främst bestående av fastighetsskötare, som levererar fastighetsnära tjänster inom ett geografiskt område. Som områdeschef har du det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö och ekonomi, samtidigt som du säkerställer att våra kunder får en högkvalitativ service enligt avtal.

I rollen som områdeschef kommer du att:
• planera, leda, följa upp, utvärdera och förbättra verksamheten inom ditt geografiska område.
• skapa och upprätthålla regelbundna forum för kundmöten för att säkerställa kundnöjdhet.
• genomföra uppföljning och stickkontroller för att säkerställa kvalitet och efterlevnad av överenskomna rutiner och arbetssätt.
• aktivt delta i områden som säkerhet, SBA och egenkontroll gällande elarbete.
• omvärldsbevaka inom fastighetstjänsteområdet för att hålla dig uppdaterad om branschutvecklingar.
• skapa förutsättningar för medarbetarnas utveckling genom coaching och utbildning, inklusive att kontinuerligt säkerställa bemanning och kompetensnivåer inom ramen för ekonomiska resurser.
• leda på distans, inklusive möten både på plats och på kontoret.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom teknik/fastighet, arbetsvetenskap, ekonomi eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Dessutom har du minst ett års chefserfarenhet som inkluderar budgetansvar, personalansvar, arbetsmiljö och verksamhetsansvar, samt minst två års erfarenhet inom fastighetsbranschen. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg och är van vid att använda olika system, såsom ärendesystem och personalsystem. Kunskaper i Office-paketet och goda svenska språkkunskaper, både muntligt och skriftligt, är också ett krav, liksom att du innehar ett B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som tjänsteman i en politiskt styrd organisation och särskilt inom FM-branschen. Erfarenhet av att arbeta med köp/säljorganisationer och AFF är också meriterande. Vidare är det en fördel om du har fördjupad kunskap om el-säkerhet och dess regelverk. Utbildningar inom Facility Management, SBA-utbildning, ledarskapsutbildning och arbetsmiljöutbildning, samt erfarenhet av att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete ses också som meriterande.

Vi söker en samarbetsvillig lagspelare som främjar grupprestation och arbetar mot våra gemensamma mål. Du har förmågan att skapa samarbete med personer på olika nivåer i organisationen samt att aktivt bygga och stärka relationer. Förmågan att identifiera och förstå motpartens behov samt ha en öppen och accepterande kommunikationsstil som skapar en bekväm atmosfär för andra är av stor betydelse.
Vidare är du skicklig på att analysera situationer för att identifiera problem och utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar, med förmågan att prioritera utifrån övergripande strategier. Du kan snabbt inhämta ny kunskap och anpassa din erfarenhet till olika situationer. Det är viktigt att du kan behålla ditt entusiastiska och positiva tillvägagångssätt även i tuffa situationer samt snabbt anpassa ditt beteende till nya omständigheter.
Du bör kunna hantera press, stress och misslyckanden genom konstruktivt och målfokuserat arbete. Vi söker någon som aktivt tar initiativ för att påverka sin omgivning och etablera förtroendefulla relationer med utvalda kunder och kontakter.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt.
Publicerad
2024-05-07
Ansök senast
2024-05-26

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C189841 - 2024Ansök

Övrig information

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.