Enhetschef till brottsförebyggande enheten, Barn och Ungdomsavdelningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

På Barn och Ungdomsavdelningen startar vi upp en ny enhet, Brottsförebyggande enheten för att möta det ökade ansvaret som kommunen får för det brottsförebyggande arbete utifrån en ny lagstiftning from 1 juli 2023.

Arbetsuppgifter

Är du är en driven, tydlig och relationsskapande ledare med minst 3-5 års chefserfarenhet inom Barn och Unga, unga vuxna eller inom brottsförebyggande arbete?

I rollen som enhetschef på den brottsförebyggande enheten kommer du att vara ett ansikte utåt på socialförvaltningen med även inom kommunen och till andra aktörer. Dina arbetsuppgifter som enhetschef kommer att bestå av att starta upp enheten och arbeta ihop sig inom enheten både i det operativa och strategiska arbetet. Enhetens uppdrag är brett riktat mot brottförebyggande arbete i Halmstad kommun såväl på indikerad som selektiv och universell nivå och omfattar även preventionsarbetet. Enhetens främsta uppgift är samverka kring brotts- och drogförebyggande arbete med fokus på barn och unga där hela kedjan finns, förebygga samverka och erbjuda erbjuda insatser.

Rollen kommer att innefatta samverkan mellan kommun, polis och andra parter för att långsiktigt lyckas med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Genom ökad samverkan är målsättningen att skapa en trygghetsskapande kraft som gör Halmstad till en tryggare och inkluderande kommun att bo, verka och leva i.

Du kommer att leda en grupp på 11 medarbetare vilka består av fältkuratorer, samordnare, socialrådgivare och koordinatorer.

Du förväntas vara en relationell ledare som skapar goda relationer både inom och utanför organisationen. Du fattar tydliga beslut och ta ansvar för projekt och personal samt startar och skapar aktivitet för dessa. Du skapar nya infallsvinklar och skapar ett brett spann av lösningar på problem.

Som enhetschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp där du tillsammans med dina chefskollegor, metodstödjare och planeringssekreterare ska leda arbetet mot uppsatta mål. Tjänsten innefattar budget, personal och verksamhetsansvar och du förväntas vara en närvarande och aktiv ledare i din arbetsgrupp.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har en kandidatexamen med beteendevetenskaplig inriktning samt erfarenhet av ledarskap. Du ska ha en långvarig erfarenhet av att vara chef, minst 3-5 år inom Barn och Unga, unga vuxna eller inom brottsförebyggande arbete och haft personal- och budget- och verksamhetsansvar i en utvecklingsorienterad verksamhet. Har du arbetat i en politiskt styrd organisation och har kunskap om det brottsförebyggande arbetet samt kulturkompetens är detta meriterande.

Då Halmstads kommun strävar mot ett tillitsbaserat ledarskap är det meriterande om du har erfarenhet av detta och/eller är utbildad inom utvecklande ledarskap. Du har god datorvana och din goda kommunikationsförmåga gör att du lätt kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

För att passa i uppdraget ser vi att du är en relationell ledare, en ansvarstagande person med initiativförmåga och beslutsamhet. Du är en utvecklande ledare med ett coachande förhållningssätt samtidigt som du har uppdraget och verksamhetens mål i fokus.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1 juni.
Publicerad
2023-01-18
Ansök senast
2023-02-08

Upplysningar

 • Monika Gashi
  Tf. Avdelningschef
  Telefon: 035-13 94 77
 • Anna Cedergren
  Hr-Specialist
 • Noga Stefansson
  Vision
 • Anders Wessfeldt
  SSR

Ansökan

Referensnummer
C121041 - 2023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering med telefonintervju, urvalsintervju via Teams med tester samt intervju med rekryterande chef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!