• Halmstads webbplatser

HR-konsult inriktning lön sommarvikariat

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Vill du vara en del av en nytänkande förvaltning som bidrar till en bättre vardag för de som bor, verkar och vistas i Halmstads kommun? På serviceförvaltningen jobbar vi tillsammans för att erbjuda våra kunder bästa möjliga service inom alla våra områden. Vi erbjuder tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och lönehantering samt kommunvägledning.

Vi är en professionell organisation i ständig utveckling, varje dag ger en ny möjlighet att prova nya metoder och arbetssätt. Ibland lyckas vi och ibland lär vi oss – båda är bra! Vi ger ett gott bemötande till alla, från barnen och pedagogerna på förskolan till våra äldre på äldreboendena. Vi är förvaltningen som är med våra kommuninvånare hela livet. Vill du också vara med?

På HR Service är vi drygt 40 kollegor som finns till för att göra livet lättare för chefer och medarbetare i kommunen. Vi hanterar leverans av lön, förmåner, pensioner, försäkringar och SITHS-kort. Vi har också ansvar för att systemförvalta, utveckla, utbilda och supportera i kommunens olika HR-system. Det är viktigt för oss att våra kunder får ett gott bemötande och det stöd de behöver för att lösa sina uppdrag. Vi har en flexibel arbetsplats i centrala Halmstad med aktivitetsbaserade kontor. Möjligheten att delvis arbeta på distans är en självklarhet så länge det fungerar för våra kunder och intressenter.

Arbetsuppgifter

Är du en serviceinriktad problemlösare som vill arbeta med lön? Har du nyligen tagit examen med inriktning lön eller blir klar under våren? Då kan det vara dig vi söker som ny kollega!

Område lön består i dagsläget av cirka 20 personer. Hos oss blir du en del av ett härligt arbetslag där du och dina kollegor arbetar tillsammans för att leverera god service med kunden i fokus. Vi tar tillvara på varandras kompetenser och ser det som självklart att hjälpas åt med arbetsuppgifter och över arbetslagens gränser. Tempot kan vara varierande under veckan/månaden och kan öka inför att lönen ska färdigställas.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter under sommaren kommer vara att arbeta med administration kopplat till anställningar och lön i vårt HR system Heroma.

Detta innebär bland annat:
- Registrera timanställningar för anställda och för kommunens sommararbetare i vårt HR system Heroma.
- Hantera frånvaro och avvikelser
- Utfärda enklare intyg
- Vara viss support till chefer och medarbetare via ärendehanteringssystemet
- Övriga administrativa uppgifter som posthantering och uppföljningar

Kvalifikationer

Du har nyligen tagit examen eller studerar din sista termin på en eftergymnasial utbildning med inriktning lön och vill påbörja praktiskt lönearbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av olika administrativa system och någon form av support eller kundservice. Vi arbetar mycket i Office 365, bland annat i Microsoft Teams, OneNote och Excel. Har du erfarenhet av dessa program är det ett plus i kanten.

Du har god svenska i både tal och skrift samt är noggrann och strukturerad. Du har viljan och och ambitionen att lära dig mer inom löneområdet vilket är någonting vi värdesätter.

Att ha kul på jobbet är viktigt för oss samt att peppa varandra när behovet finns. Så ett stöttande förhållningssätt och att ha nära till skratt är välkomna egenskaper.

Vill du vara vår fantastiska vikarie i sommar? Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-08-31
Tillträde
Sommarvikariatet börjar 1 juni men vi ser gärna att du smygstartar din introduktion med en timanställning under våren.
Publicerad
2024-04-02
Ansök senast
2024-04-16

Upplysningar

 • Ewa Lindquist
  Områdeschef lön
  Telefon: 0720-853650
 • Kristina Örjes
  HR-utvecklare
  Telefon: 0721-574326
 • Sandra Braun
  Vision
  Telefon: 0764-954226
  E-post: Sandra Braun

Ansökan

Referensnummer
C185940 - 2024Ansök

Övrig information

Urval kommer att ske löpande och du kan komma att bli kontaktad innan annonstiden har löpt ut.

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.