Fysioterapeut till Nymansgården för ett sommarvikariat

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Är du redo för ett spännande och givande sommarvikariat 2024? Vi söker en engagerad fysioterapeut till vårt väl fungerande team på Nymansgården med ett 100-tal kollegor och olika professioner!

Korttidens huvudsakliga uppgift är att ta emot färdigbehandlade patienter från sjukhuset som inte är redo att flytta hem eller in på särskilt boende. Vi utgår från kundens behov och sammanställer en plan som följs för att kunden ska få den bästa möjliga vård. Verksamheten består av två avdelningar:

• Palliativa avdelningen tar emot kunder som är i livets slutskede och som behöver lindring och lugn. Självklart utgår vi från kundens behov, lyssnar in anhöriga, använder vår expertis för att utforma en värdig palliativ vård.
• Växelvården är en avdelning där vi växelvis tar emot kunder från ordinärt boende. Oftast är det en anhörig som utför en stor del av omsorgen till vardags och som behöver stöd och avlastning periodvis. Här kan fokus vara på rehab och lite fler aktiviteter.

Du ger våra kunder förutsättningar till ett aktivt och självständigt liv genom träning, behandling och hjälpmedelsutprovning. Även förebyggande träning är viktiga inslag i ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast innan sommarperioden 2024. Har du erfarenheter inom rehabilitering som arbetsgivaren bedömer relevanta eller arbete på ett korttidsboende så är detta meriterande.

Vidare är det till en stor fördel om du har kunskap eller erfarenhet av att arbeta med äldre personer. Vi söker dig som tycker om att samarbeta med kollegor och andra professioner i organisationen. Övriga personliga egenskaper som vi värderar är engagerad, lyhörd och ansvarsfull.

Arbetet kräver att du är kommunikativ och har lätt för att skapa nya samt värna om befintliga kontakter. Vi vill även att du har förmågan att arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt där kundens resurser och förmågor sätts i fokus.

Du har förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och använder obehindrat olika digitala system och dokumenterar i vårt dokumenthanteringssystem enligt gällande lagstiftning.

Du har ett körkort (B med manuell växellåda) och är inställd på att det kan ske resor till kunders hem utanför korttiden.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-08-31
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2024-01-08
Ansök senast
2024-02-29

Upplysningar

  • Jessica Nilsson
    Enhetschef
  • Maria Bondesson
    fysioterapeuterna
    Telefon: 0706-097972

Ansökan

Referensnummer
C168806 - 2023Ansök

Övrig information

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Rekrytering kommer att ske löpande! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag 442.3 på polisens hemsida. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/. Utdraget ska tas med i ett oöppnat kuvert och uppvisas i samband med rekryteringen.

Varmt välkommen med din ansökan!