• Halmstads webbplatser

Enhetschef för skolkuratorer

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

På avdelningen för den centrala barn- och elevhälsan finns verksamhetschef för elevhälsans medicinska insats, skolläkare, PMO-ansvarig sköterska, psykologer och logopeder. Uppdraget för avdelningen är att arbeta för ökad kvalitet, stärkt likvärdighet och professionalisering kopplat till elevhälsoarbetet. Enheten för skolkuratorer är en nystartad enhet där förvaltningens samtliga kuratorer nu samlas under gemensam chef.

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del av att forma framtidens elevhälsa? Vi söker en inspirerande och engagerad enhetschef för vår nya enhet bestående av förvaltningens skolkuratorer. Som enhetschef kommer du att ha en nyckelroll i att säkerställa en trygg och utvecklande miljö för dina medarbetare och i förlängningen barn och elevers välbefinnande. Här får du möjligheten att leda och utveckla en viktig del av vår verksamhet, där varje dag gör skillnad för våra barns och ungdomars framtid.

Som enhetschef för gruppen skolkuratorer kommer du att ha det övergripande ansvaret för budget, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Tillsammans med rektorer, verksamhetschefer och avdelningschefen för central barn- och elevhälsa kommer du årligen att bedöma kompetensbehovet och tillse tillgången till skolkuratorer. Du kommer även att behöva prioritera och fördela personella resurser och arbetsuppgifter för att säkerställa att det finns tillräcklig kuratorskompetens i samtliga skolors lokala elevhälsa. Din samverkan med våra rektorer kommer vara avgörande för att nå framgång i dessa frågor.

Genom ett systematiskt kvalitetsarbete kommer du att planera, leda, kontrollera, följa upp, utvärdera och förbättra verksamheten. Du kommer också att främja likvärdigheten kopplat till kuratorsuppdraget inom förvaltningen och utveckla det hälsofrämjande och förebyggande arbetet i elevhälsan utifrån ett kuratorsperspektiv. Genom samverkan bidrar du till kärnverksamheternas utveckling inom elevhälsans område.

Du kommer också att vara ansvarig för att implementera rutiner för individuell introduktion av personal samt att säkerställa personalens möjligheter till fortbildning, kompetensutveckling och professionalisering. Genom detta säkerställer du att vår personal alltid är väl rustad för att möta de utmaningar och behov som uppstår inom elevhälsan.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs det att du har flera års erfarenhet som skolkurator samt en examen som socionom eller annan jämförbar utbildning. Meriterande är även erfarenhet som chef och ledarskapsutbildningar såsom UL eller ML.

Du är någon som tar initiativ till förändring och är skicklig på att planera och organisera arbete samt ser lösningar där andra ser problem. Du har förmågan att integrera kort- och långsiktiga mål i din verksamhet och säkerställer på så vis att enhetens övergripande mål uppnås. Din förmåga att bygga relationer är en av dina styrkor. Du skapar samarbete på olika nivåer i organisationen genom att vara öppen och accepterande gentemot andra. Du föredrar att utveckla och genomföra idéer tillsammans med andra. Genom att dela med dig av information och expertis strävar du efter gemensamma mål och hjälper gruppen att prestera. Du är skicklig på att kompromissa och har förståelse för andras behov.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker i augusti.
Publicerad
2024-03-26
Ansök senast
2024-04-09

Upplysningar

 • Mattias Hoffert
  Verksamhetschef
  070- 870 39 68
 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  0720-83 39 07
 • Therése von Haartman
  Akademi
  Telefon: Akademikerförbundet SSR

Ansökan

Referensnummer
C184629 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!